Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Podbanské - skrytý poklad pod Tatrami si užijú dospelí aj deti

Podbanské - skrytý poklad pod Tatrami Advertoriál Zobraziť galériu (6)
Podbanské - skrytý poklad pod Tatrami (Zdroj: www.podbanskeresort.sk)

PODBANSKÉ - Malá horská osada Podbanské sa nachádza v krásnom prostredí v tieni majestátneho Kriváňa, vzdialená od najväčšieho turistického ruchu a predsa v lone Vysokých Tatier. Turisti majú v tomto skrytom kúte Slovenska množstvo spôsobov, ako objavovať krásy tamojšej prírody v rodinnom kruhu. Prinášame len zlomok toho, čo všetko táto oblasť ponúka.

Osada Podbanské leží na rozhraní Vysokých a Západných Tatier. Už to je zárukou krásnej prírody, ticha a možností aktívneho oddychu. Na tomto mieste rozhodne majú oči turistov kde spočinúť, nad obcou sa týči jeden zo symbolov našej národnej hrdosti - Kriváň. Pohľad na hory ohraničuje vrch Bystrá. Prírodnú scenériu dotvárajú tri tatranské doliny - Kamenistá, Tichá a Kôprová dolina.

Kriváň - Podbanské resort
Zobraziť galériu (6)
Kriváň - Podbanské resort  (Zdroj: www.podbanskeresort.sk)

V lone prírody

Lokácia osady predurčuje Podbanské na pokojné prechádzky v okolitých smrekových lesov, ale aj náročné vysokohorské túry po neďalekých končiaroch. Pre tých, ktorí majú radšej rýchlejšie tempo, okolie ponúka množstvo cyklistických trás. Miesto obľubujú tiež fanúšikovia zimných športov, ktorí majú na dosah lyžiarske svahy ideálne najmä pre rodiny s deťmi. Darmo, príroda na Slovensku ponúka množstvo aktivít v lete i v zime.   

Galéria: Podbanské - skrytý poklad pod Tatrami

Cyklistika v Podbanskom
Zobraziť galériu (6)
Cyklistika v Podbanskom  (Zdroj: www.podbanskeresort.sk)

Bývanie priamo pod Kriváňom

Na rodiny s deťmi myslí tamojší rezort, ktorý tvorí štvorica hotelov pričom všetky prevádzky ponúkajú svojim hosťom vysoký štandard a množstvo atrakcií. Okrem požičovne bicyklov aj detské ihrisko, detský kútik, 3D kino, kolkáreň, vlastný celoročný vláčik či minifutbalové ihrisko, ktoré sa počas zimných mesiacov mení na klzisko. Rodičia môžu načerpať sily počas masáže, saunovania či rôznych vodných procedúr.

Vodný park Bešeňová
Zobraziť galériu (6)
Vodný park Bešeňová  (Zdroj: www.besenova.com)

Milovníci vody sí prídu na svoje

Komu by nestačili lesné cestičky v okolí Podbanského, ideálna poloha obce mu poskytuje množstvo zaujímavých atrakcií len na skok. Milovníci vody si môžu zaraftovať na rieke Belá, ktorá patrí k našim najdravším riekam. Tečie priamo spod Kriváňa, rafting je možný od Podbanského po Liptovský Hrádok. Kto by chcel vyskúšať niečo menej adrenalínové, neďaleká Tatralandia ako jediná na Slovensku ponúka možnosť surfovania. Množstvo toboganov a bazénov okrem nej nájdete aj v Bešeňovej.

Relax a zábava v Bešeňovej - Marek Hajkovský
Zobraziť galériu (6)
Relax a zábava v Bešeňovej - Marek Hajkovský  (Zdroj: www.besenova.com)

Aktivity, ktoré potešia aj tých najmenších

Kto by sa chcel s deťmi najmä zabaviť, môže navštíviť Park Mini Slovensko v Liptovskom Jáne, kde sa dá zblízka pozrieť na naše vybrané kultúrne pamiatky v ich miniatúrnej verzii. Deti isto tiež nadchne svet optických ilúzií a 3D malieb v galérii Ilusia v Liptovskom Mikuláši. Malí milovníci zvierat ocenia návštevu Zoo Kontakt, kde môžu objavovať až štyristo zástupcov zvieracej ríše.

ZOO kontakt Liptovský Mikuláš
Zobraziť galériu (6)
ZOO kontakt Liptovský Mikuláš  (Zdroj: SLOVAKIA TRAVEL)

Ak predsa len túžite aktívne oddychovať v prírode, Liptovská Mara okrem množstva vodných atrakcií nabáda na zaujímavú cykloturistiku. A kto sa počas horúcich dní túži vychladiť iným spôsobom, môže objavovať naše unikátne jaskyne ako Demänovská ľadová jaskyňa, Demänovská jaskyňa slobody či Stanišovská jaskyňa.

POZRITE SI ĎALŠIE KRÁSY A AKTIVITY
NÁŠHO MALEBNÉHO SLOVENSKA!

 

Advertoriál pripravený v spolupráci so Slovakia Travel.

Viac o téme: SlovenskoTatryTuristikaKrivanPodbanske
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu