Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Andrej Danko ako jednotka kandidátky SNS: Predstavuje aj ostatné obsadenie miest

Andrej Danko Zobraziť galériu (4)
Andrej Danko (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

ZVOLEN - Predseda Andrej Danko ako jednotka kandidátky, potom traja jej podpredsedovia a na piatom mieste Tomáš Taraba - to je čelo kandidátnej listiny Slovenskej národnej strany (SNS) pre nadchádzajúce parlamentné voľby. V sobotu vo Zvolene to uviedol predseda SNS.

"Ďalšie tri miesta sú vyčlenené pre ďalšie vedúce osobnosti SNS a desiatka je vyhradená pre človeka, ktorý k nám prišiel spolu s Tomášom Tarabom," informoval Danko ďalej.

VIDEO Predseda SNS Andrej Danko predstavil kandidátku strany SNS

Predseda SNS Andrej Danko predstavil kandidátku strany SNS (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Ďalšie mená na kandidátke

K ďalším menám na kandidátke bude patriť na 12. mieste Martina Šimkovičová, 18. miesto patrí Milanovi Belicovi. Na poslednom mieste kandidátky je Rudolf Huliak, predseda Národnej koalície/Nezávislí Kandidáti. Na kandidátke sú tiež Adam Lučanský, Miroslav Radačovský, Michal Radačovský a Roman Michelko. Kandidátka je dotvorená členmi SNS, primátormi a starostami z radov SNS. Na listine sú tiež primátori miest Holíč, Spišská Nová Ves, Hnúšťa a Nová Baňa.

SNS
Zobraziť galériu (4)
SNS  (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Plány strany či jej vzor v politike

Ako Danko ďalej uviedol, verí, že strana sa dostane do parlamentu a bude rozhodujúcim článkom pri formovaní budúcej vládnej koalície. "Ak sa národné sily nespoja, Slovensko bude ďalej v područí Bruselu," uviedol. "To, či SNS bude alebo nebude v parlamente, zásadne rozhodne o tom, kam sa Slovensko poberie," myslí si. Verí, že vládu budú zostavovať strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS.

Andrej Danko
Zobraziť galériu (4)
Andrej Danko  (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Ako vzory v politike a v spôsoboch vládnutia vidí napríklad poľskú stanu Právo a spravodlivosť, ale aj maďarský Fidesz. "Chceme modernú politiku, nie nacionálnu, nie fašistickú," zdôraznil. "My nemáme problém pokloniť sa pamiatke 9. mája, pamiatke SNP," dodal.

SNS bude mať vlastného kandidáta na prezidenta

Podľa Danka Slovensko tri predchádzajúce roky trpelo. "Nikdy tu tak nepadali firmy, neboli ohrození podnikatelia," poznamenal. "Toto šialenstvo sa musí skončiť," dodal. Vyhradil sa pritom voči Progresívnemu Slovensku i prezidentke SR Zuzane Čaputovej a pripomenul, že SNS bude mať svojho kandidáta na prezidenta.

Andrej Danko
Zobraziť galériu (4)
Andrej Danko  (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Strana v prípade, že sa dostane do vlády, chce zvýšiť dôchodky o 100 eur, urýchliť výstavbu diaľnic a pomôcť mladým ľudom s hypotékami.

Viac o téme: KandidátkaParlamentné voľbyPredčasné voľbySNSAndrej DankoTomáš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu