Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Sudcovia sa spojili proti Kolíkovej: Jej vyjadrenia na ich kolegu boli neobjektívne! Vydali vyhlásenie

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Kolégium predsedov sudcovských rád pri Krajskom súde v Bratislave odsúdilo vyjadrenia poslankyne Márie Kolíkovej na margo sudcu Krajského súdu v Bratislave Petra Šamka. Kolíková o ňom povedala, že "zachádza za hranu".

Poslankyňa Mária Kolíková povedala na adresu bratislavského sudcu Petra Šamka, že spochybňuje vyšetrovanie trestných činov a v tejto oblasti zachádza za hranu. Kolégium predsedov sudcovských rád pri Krajskom súde v Bratislave na tieto vyjadrenia reagovalo, že "jednohlasne, rezolútne a s najväčšou vážnosťou veci odsudzuje neobjektívne, neuvážené a skresľujúce vyjadrenia poslankyne Márie Kolíkovej". Informuje o tom agentúra SITA

Vyhlásenie kolégia predsedov sudcovských rád pri Krajskom súde v Bratislave poskytol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. "Sudca Peter Šamko je osobu s vysokými morálnymi a odbornými predpokladmi a jeho odborné názory a vyjadrenia sú často zdrojom doktrinálneho prameňa práva. Na hodnotiace úsudky k jeho osobe vo vzťahu k prípadnému pôsobeniu v súdnej rade nemá pani poslankyňa Kolíková žiadne morálne ani iné právo,“ uvádza sa vo vyhlásení. Sudcovia zároveň zdôrazňujú, že skutočnosť, koho si zo svojich radov zvolia do súdnej rady, je výlučnou a výsostnou vecou sudcov v priamych voľbách.

archívne video

Mária Kolíková navrhla, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie len uznesením (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Viac o téme: Súdna radaMária Kolíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu