Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ministerstvo obrany má predložiť správu o predanom či rozdanom majetku z čias vlád Roberta Fica

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany (MO) SR by malo Národnej rade (NR) SR predložiť v správe zoznam všetkého vojenského majetku, ktorý sa predal alebo rozdal počas obdobia troch vlád Roberta Fica (Smer-SD). Obsahovať má aj finančné ohodnotenie každej položky. Vyplýva to z procedurálneho návrhu nezaradeného poslanca a exministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý parlament vo štvrtok schválil.

Naď takto reagoval na predchádzajúcu požiadavku Fica, ktorého procedurálny návrh však v pléne neprešiel. Predseda Smeru-SD požadoval, aby rezort obrany predložil správu o stave obranyschopnosti SR. Žiadal informácie o stave munície a výzbroje vrátane všetkého materiálu, ktorý bol odovzdaný Ukrajine. Tvrdí, že aktuálne sa taja informácie o stave obranyschopnosti krajiny.

Archívne video: Rezort obrany je dnes z hľadiska obranyschopnosti v lepšom stave, ako bol pred dva a pol rokom, tvrdí minister Naď

Rezort obrany je dnes z hľadiska obranyschopnosti v lepšom stave, ako bol pred dva a pol rokom, tvrdí minister Naď (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Viac o téme: MajetokMinisterstvo obranyRober fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu