Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

OĽANO nesľúbi podporu vláde odborníkov pred programovým vyhlásením

Michal Šipoš
Michal Šipoš (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - OĽANO nebude novej vláde odborníkov sľubovať podporu pri vyslovovaní dôvery v Národnej rade (NR) SR skôr ako sa oboznámi s jej programovým vyhlásením a neprediskutuje s premiérom Ľudovítom Ódorom svoje postoje k novému kabinetu. Povedal to predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš.

"Ak by prezidentka úprimne chcela, aby mala táto vláda podporu v parlamente, najprv by sa stretla s predsedami strán a mená by konzultovala. Mohli by sme jej spoločne mená odobriť a vtedy by vláda mala veľkú šancu na podporu v parlamente," konštatoval Šipoš. "Keď si prezidentka vyberie mená a potom si vás zavolá, ste už iba štatista," dodal.

Video: OĽaNO si počká na mená ministrov od prezidentky a podľa toho sa rozhodne o podpore

OĽaNO si počká na mená ministrov od prezidentky a podľa toho sa rozhodne o podpore (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

V obsahu programového vyhlásenia bude podľa neho OĽANO hľadať svoje kľúčové priority, ktorými sú boj proti korupcii a prorodinná politika. "Teraz je polovica mája, potom jún, dva letné mesiace a v septembri sú už voľby. Takže je to taká prázdninová vláda. Sám som zvedavý, ako sa niektoré osobnosti zhostia svojich ministerstiev," poznamenal Šipoš.

Rokovanie v lete

OĽANO podľa neho chce byť aktívne na zvyšných dvoch riadnych schôdzach Národnej rady, nevylučuje však ani to, že by v priebehu leta iniciovalo aj mimoriadne rokovanie parlamentu. "Aj v minulosti boli v lete mimoriadne schôdze, toho by som sa vôbec nebál. Ak bude nejaká silná téma, nechcem vylučovať, že mimoriadnu schôdzu zvoláme," uzavrel Šipoš.

Viac o téme: PodporaProgramové vyhlásenieOĽANOMichal Šipoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu