Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Polícia obvinila z trestného činu usmrtenia 26-ročného muža

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR- Bratislavský kraj)

MICHALOVCE - Z trestného činu usmrtenia a trestného činu ublíženia na zdraví polícia v Michalovciach obvinila 26-ročného muža. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová, prípad sa týka nehody, o ktorej polícia informovala začiatkom marca.

"Mladý vodič medzi obcami Staré a Zbudza v Michalovskom okrese nesprávnou technikou jazdy nezvládol vedenie vozidla a v protismere narazil do auta, ktoré viedla mladá vodička. Tá nedokázala zrážke zabrániť a na následky vážnych zranení, ktoré pri dopravnej nehode utrpela, zomrela v nemocnici koncom marca," povedala Mésarová.

Video: Vážna nehoda na diaľnici D2 v smere na Českú republiku

Vážna nehoda na diaľnici D2 v smere na Českú republiku (Zdroj: Facebook/ Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)


Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Michalovciach 26-ročného muža obvinil zo spomenutých trestných činov. "Znalci potvrdili, že v čase vedenia vozidla bol vodič pod vplyvom drog. V skúmanom biologickom materiáli sa nachádzali návykové látky metamfetamín a amfetamín, a to s hodnotou, ktorá zodpovedá stavu vylučujúcemu spôsobilosť na vedenie motorového vozidla v cestnej premávke," priblížila Mésarová s tým, že obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, po dokázaní viny hrozí až desaťročné väzenie.

Viac o téme: NehodaúmrtiePolícia Obvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu