Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Drogy za volantom: Vodičovi po nehode pri Lučenci namerali 1,04 promile alkoholu

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

LUČENEC - Pri dopravnej nehode pri Lučenci sa zranil 26-ročný vodič, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu a drog. Auto sa niekoľkokrát prevrátilo, vznikla tak na ňom totálna škoda vo výške približne 60.000 eur. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici na sociálnej sieti.

Ako ďalej uvádza, muž z Rimavskej Soboty šoféroval auto vo štvrtok (18. 5.) večer v smere od Lučenca na Pincinú. "Pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a na mokrej ceste dostal šmyk. Zišiel na pravú krajnicu a narazil do zvodidiel," objasňujú policajti s tým, že cez ne vyletel mimo cesty do poľa. Tam sa auto niekoľkokrát prevrátilo. "Nehoda poškodila aj zvodidlá, škodu vyčíslili na približne 500 eur," podotkli. 

 

VODIČ POD VPLYVOM ALKOHOLU A DROG - AUTO, KTORÉ VIEDOL SA NIEKOĽKOKRÁT PREVRÁTILO CEZ STRECHU K dopravnej nehode došlo...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Friday, May 19, 2023

Pripomínajú, že nameraná hodnota u vodiča predstavovala 1,04 promile alkoholu. Na základe jeho fyzických príznakov ho však vyzvali, aby sa podrobil aj vyšetreniu krvi na zistenie inej návykovej látky. To v jeho tele potvrdilo aj drogy, na mieste mu tak zobrali vodičský preukaz. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.
 

Viac o téme: AlkoholNehodaDrogyPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu