Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Majerský chce aby sa skončil chaos: Vyzýva prezidentku, aby menovala úradnícku vládu

Milan Majerský
Milan Majerský (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda mimoparlamentného KDH Milan Majerský vyzýva prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby vymenovala úradnícku vládu. Apeluje na ukončenie aktuálneho chaosu.

"Vyzývame prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby uplatnila svoje právomoci, konečne ukončila tento chaos a vymenovala úradnícku vládu, ktorá dovedie krajinu do predčasných volieb," vyhlásil Majerský.

Archívne video: Predseda KDH Milan Majerský: Hegerovi sme hodili záchranné koleso, Modrá koalícia pripomína falošnú hru

Predseda KDH Milan Majerský: Hegerovi sme hodili záchranné koleso, Modrá koalícia pripomína falošnú hru (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

K menovaniu úradníckej vlády vyzývajú po avizovaní odchodu povereného ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana aj ďalšie opozičné strany. Smer-SD pritom apeluje na skorší termín predčasných volieb. Úradnícku vládu by podporila aj SaS. Naopak, dočasne poverený premiér Eduard Heger a ďalší predstavitelia bývalej koalície to odmietajú. Tvrdia, že úradnícka vláda by priniesla ešte viac chaosu.


Úradnícku vládu by ocenili viaceré strany

Vlčan oznámil odchod z funkcie vo štvrtok (4. 5.) v súvislosti s kauzou dotácie pre jeho rodinnú firmu. V piatok požiadal prezidentku o odobratie poverenia viesť rezort zahraničných vecí aj Rastislav Káčer.

Viac o téme: úradnícka vládaKDHMilan MajerskýZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu