Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Polícia zadržala vodičov, ktorí jazdili s cudzími štátnymi značkami

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

BORSKÝ MIKULÁŠ/BORSKÝ SV. JUR - Polícia na Záhorí zadržala dvoch vodičov, ktorí jazdili s cudzími štátnymi poznávacími značkami. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Policajti v Borskom Mikuláši zadržali vodiča, jazdiaceho na premaľovanom aute. "Jeden z policajtov si auto pamätal a vedel, že čierne auto bolo pôvodne červené a nesedeli ani jeho značky, keďže mu ich spolu s technickým preukazom prednedávnom zadržal. Hliadka dala vodičovi znamenie na zastavenie, no 29-ročný muž sa dal pred hliadkou na útek a následne to skúsil ešte behom. Po pár metroch ho ale policajti dobehli a keď zistil, že odpor je márny, začal spolupracovať," uviedla Antalová.

Archívne VIDEO

Mestskí policajti predstavili novinku: Akčné zábery priamo z akcie! (Zdroj: Topky/Maarty)

Muža obmedzili policajti na osobnej slobode, zaistili mu značky z auta a keďže bol na slobode, hoci bol naňho okresným súdom vydaný zatykač, skončil v bratislavskej cele policajného zaistenia. Senickí policajti ho budú riešiť za jazdu v správnom konaní, kde mu hrozí ďalší postih.  "Ďalším zadržaným bol 26-ročný vodič, ktorého policajti chytili pri obci Borský Svätý Jur. Z auta vyrobil ´hybrid´. Predná maska bola s logom Škody a osadené české značky, na zadnej strane to bolo už auto Seat s inými českými značkami, no emisnú a technickú kontrolu mal zase na slovenské značky," informovala krajská policajná hovorkyňa.

 

NAJDOGABENEJŠIE AUTÁ A CENU PATA A MATA ➡️ VYHRALI TÍTO ZÁHORÁCI 🙈🙉🙊 Senickí policajti im ich nepodarky na cestách...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Thursday, May 4, 2023

Po tomto zistení sa policajti snažili vodiča zastaviť. "Ani v tomto prípade vodič nezastavil a asi po dvoch kilometroch jazdy po poľnej ceste s autom zapadol a dal sa na útek. Policajti ho dostihli a 26-ročného vodiča eskortovali do cely," doplnila Antalová. Lustráciou zistili policajti, že muž nemá vodičský preukaz a má uložený zákaz viesť motorové vozidlá. "Poverený policajt muža obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a v cele policajného zaistenia si posedí až do rozhodnutia súdu, ktorý rozhodne o jeho vine a treste. V rámci tzv. superrýchleho konania sa už onedlho postaví pred sudcu," povedala policajná hovorkyňa.

Viac o téme: VodičiPolícia Štátne značky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu