Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ak používate WhatsApp, dajte si POZOR! Striehnite na nové funkcie, testeri odhalili tieto zásadné novinky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Svet technológií je nezastaviteľný a žiadnou výnimkou nie sú ani aplikácie na našich smartfónoch, ktoré používame denno-denne. Najnovšie sa predmetom diskusií stala najnovšia aktualizácia obľúbenej služby WhatsApp, ktoré poskytuje priestor na súkromné dopisovanie správ. Jej jedinečnosť roky využíva niekoľko miliónov užívateľov. Teraz sa dostala na povrch novinka, ktorá sa tu ešte neobjavila a určite vás bude zaujímať.

archívne video

Sociálne siete majú najväčší celosvetový výpadok v histórii! Facebook, Instagram ani WhatsApp nefungujú (Zdroj: Topky.sk )

S novinkami vyrukoval portál webetainfo.com. Tá sa týka predovšetkým ovplyvnenia populárnych skupinových chatov. Tie sa stali predmetom v pracovných organizáciách či iných spolkoch. Viaceré ostali mesiace, či dokonca roky nepovšimnuté, a práve v tomto prípade zasiahla spoločnosť Meta, ktorá v najnovšej betaverzii testuje novú funkciu.

Staré skupinové chaty to majú spočítané

Zrejme v záujme šetrenia kyberpriestoru spoločnosť pristúpila k novej funkcii. Používateľ, ktorý vytvorí skupinový chat a časom sa prestane používať bude vopred mať možnosť nastaviť čas, kedy sa samotný chat odstráni sám.

Najnovšia aktualizácia vás navyše nebude nútiť ani k manuálnemu hľadaniu týchto starých skupinových chatov, no sama vás upozorní na tie, ktoré sa už nepoužívajú a spýta sa vás, či ich môže vymazať.

Nerozhoduje, či máte Android alebo iPhone

Funkcia navyše nie je jedinečná pre tú-ktorú platformu, ale prichádza plošne. Aspoň podľa testerov. "Táto funkcia je stále vo vývoji na WhatsApp beta pre iOS, ale vďaka najnovšej aktualizácii WhatsApp beta pre Android 2.23.8.11 dostupnej v obchode Google Play sme zistili, že táto funkcia je vo vývoji aj v aplikácii pre Android," píše portál.

Ak používate WhatsApp, dajte
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Je tu však aj funkcia zmazania "Teraz". Aj keď sa práve ona môže javiť ako nadbytočná, pretože skupinu možno jednoducho odstrániť, možnosť „vlastný dátum“ v systéme iOS je podľa testerov rozhodne zaujímavejšia. 

Viac o téme: AplikáciaWhatsAppNová funkciaMazanie správ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu