Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

PRIESKUM Rebríčku nedôveryhodnosti predsedá Remišová: Prepadol však celý kabinet! Pozrite sa na tie čísla

Veronika Remišová Zobraziť galériu (7)
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Členovia vlády sa dôvere ľudí netešia. Najlepšie sú na tom ministri zo strany Sme rodina a poverený premiér Heger. Najmenej dôverujú ľudia ministerke informatizácií Veronike Remišovej a podpredsedovi vlády Štefanovi Holému. Ani jeden člen vlády však nemá viac ako 30% dôveru.

archívne video

Veronika Remišová pred rokovaním vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Najväčšiu dôveru Slovákov má minister práce Milan Krajniak zo Sme rodina, ktorý dostal 30% hlasov. Nedôveruje mu 66% opýtaných.  Oproti októbru 2020 mu dôvera medzi Slovákmi klesla o 9 percent.

Milan Krajniak
Zobraziť galériu (7)
Milan Krajniak  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na druhej priečke je minister dopravy Andrej Doležal z tej istej strany s 23% dôveryhodnosťou, čo je desať percent menej ako v októbri 2020.

PRIESKUM Rebríčku nedôveryhodnosti predsedá
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Hitparádu ministrov zo Sme rodina prerušil na tretej priečke poverený premiér Eduard Heger, ktorý je zároveň povereným ministrom zdravotníctva a financií. Tomu dôveruje 22 percent opýtaných. Vyplýva to z prieskumu, ktorý pre reláciu Na telo televízie Markíza uskutočnila agentúra FOCUS.

PRIESKUM Rebríčku nedôveryhodnosti predsedá
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac ako 20% ľudí dôveruje ešte ministrovi životného prostredia Jánovi Budajovi, konkrétne 21 %. Oproti prieskumu z roku 2020, kedy mu dôverovalo až 75% ľudí, je to o 25% menej. 

PRIESKUM Rebríčku nedôveryhodnosti predsedá
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TV Markíza/FOCUS)

Títo zostali pod hranicou 20 percent

Po Budajovi, ktorému sa podarilo prehupnúť cez dvadsaťpercentnú hranicu, nasledujú minister hospodárstva Karel Hirman, minister zahraničia Rastislav Káčer a minister obrany Jaroslav Naď. Zhodne im dôveruje presne 20% opýtaných. Minister školstva Ján Horecký má 19-percentnú dôveru a ministerke kultúry Natálii Milanovej dôveruje 18 percent opýtaných. O percento respondentov menej dôveruje ministrovi spravodlivosti Viliamovi Karasovi, ministrovi pôdohospodárstva Samuelovi Vlčanovi a ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi.

Dve spodné miesta patria ministerke investícii Veronike Remišovej s 15 percentami a podpredsedovi vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefanovi Holému s 13 percentami. Šéfka strany Za ľudí Remišová má však medzi Slovákmi najvyššiu nedôveru, a to až 82-percentnú. Je jediná, ktorá prekročila 80-percentnú hranicu. V novembri minulého roka kraľoval rebríčku nedôveryhodnosti členov vlády Igor Matovič v kresle ministra financií. Tomu nedôverovalo 88 percent respondentov.

Viac o téme: PrieskumDôveryhodnosťFOCUS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu