Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

SNS vyzýva prezidentku, aby bezodkladne menovala úradnícku vládu

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná SNS vyzýva prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby bezodkladne menovala úradnícku vládu. V opačnom prípade podľa nej hrozí prepad stámiliónov eur z plánu obnovy, určených na výstavbu nových nemocníc. TASR o tom informovala hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová.

Strana poukázala na to, že v žiadnej krajine predseda vlády tak dlho nezastával funkciu ministra zdravotníctva a zároveň ministra financií. "Problémy Slovákov sa neriešia a vznikajú komické situácie, kedy predseda vlády Eduard Heger, ktorý je poverený riadením ministerstva financií a súčasne ministerstva zdravotníctva, sa dostáva do kompetenčných sporov, kedy ministerstvo zdravotníctva argumentuje, že nedokáže stavať Rázsochy kvôli nesúčinnosti ministerstva financií," skonštatovala.

Archívne video

Tarabovci sa spájajú s SNS a s Andrejom Dankom, vo veľkom skloňovali aj Romanu Tabák (Zdroj: FB/Tomáš Taraba)

Hlava štátu hrá podľa SNS politické hry. Zdôraznila, že sa nezbaví zodpovednosti za škody, ktoré vznikajú jej nečinnosťou. "Jediným krokom je menovanie úradníckej vlády tak, aby tento chaos a anarchia na Slovensku skončili, aby sme sa dostali čo najskôr k európskym peniazom," uviedla strana.

Prezidentka Zuzana Čaputová opakovane hovorí, že je pripravená vymenovať úradnícku vládu, ak dôjde k zásadnému zlyhaniu dočasne poverenej vlády. Taktiež uviedla, že jej vymenovanie by nebolo pre Slovensko najlepším riešením s ohľadom na vyjadrenia politikov, ktorí tvrdia, že by takáto vláda nemala v parlamente podporu.

Viac o téme: úradnícka vládaSNSAndrej DankoZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu