Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Otrasný prípad na východe Slovenska: Len štrnásťročného chlapca si najala na sexuálne služby za TÚTO neuveriteľnú sumu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

MEDZILABORCE - Prípadom sa zaoberá prešovská polícia. Za všetkým pravdepodobne stojí spôsob života mladých ľudí, ktorí fetujú riedidlá. Skutok, ktorý vyšiel dospievajúcu 17-ročnú dievčinu na TRI eurá, sa mal odohrať v jednej zo zdevastovaných bytoviek v meste.

archívne video

Muž odcudzil žene v priestoroch bratislavskej hlavnej stanice mobil (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Ako potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, v súčasnosti prebiehajú vyšetrovacie úkony a vykonávajú sa operatívne previerky.  O prípade informovala televízia JOJ, ktorá má k dispozícii aj video zachytávajúce priebeh skutku. Dôvodom takéhoto správania je podľa obyvateľov to, že neplnoletí fetujú riedidlá. To môže skresliť ich úsudok, čo sa stalo asi aj v tomto prípade a potom prichádza k podobným situáciám. 

"Vždy, keď má osoba menej ako 15 rokov, ide o sexuálne zneužívanie. Takže z tohto pohľadu, ako vieme na základe dostupných informácií, že sa skutok stal, tak je to trestný čin," vysvetlila expertka na trestné právo Lucia Kurilovská. Pripomenula, že ministerstvo zdravotníctva vydáva zoznam látok, ktoré sú omamné a psychotropné a riedidlo z hľadiska trestného konania nepatrí medzi látky vnímané ako drogy.

Polícia zatiaľ neuviedla, či je začaté trestné stíhanie. "Bližšie sa vzhľadom na štádium vyšetrovania, k jeho rozsahu a postupom vyjadrovať nie je vhodné," uviedla Ligdayová.

Viac o téme: Sexuálne zneužívaniePolícia Medzilaborce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu