Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Volebná bitka bude krvavá aj u menšinových strán: Člen Aliancie sa rozohnil, podáva žalobu na Gyimesiho!

Konrád Rigó podáva žalobu na Györgyho Gyimesiho Zobraziť galériu (3)
Konrád Rigó podáva žalobu na Györgyho Gyimesiho (Zdroj: FB/Aliancia, Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Zdá sa, že verejný predvolebný diskurz sa bude uberať do škaredých vôd aj v prípade menšinových maďarských strán a poslancov. Svoje by o tom vedeli v týchto dňoch rozprávať poslanec OĽaNO György Gyimesi, ktorý má na hlave žalobu od Konráda Rigóa z platformy Most-Híd mimoparlamentnej Aliancie. Za toto vraj môže aj výrok, že ho Gyimesi nazval "chorým človekom".

VIDEO Tlačová konferencia Aliancie:

Členovi strany Aliancia došla trpezlivosť a podáva žalobu na Györgyho Gyimesiho (Zdroj: Facebook/Aliancia - Szövetség / Platforma Most-Híd Platform)

Ak je politik neodborný, schváva sa za populizmus, začal Rigó

"Všetci sme svedkami toho, ako vplývajú na spoločnosť negatívne slová politikov. Aké sú následky toho, keď sa politici snažia zakryť svoju neodbornosť populizmom a hrubým slovníkom," začal Rigó čítať svoje odôvodnenie.

Začiatok tohto trendu v politike sa podľa Rigá odštartoval príchodom Igora Matoviča. "Pred pár mesiacmi som vyhlásil, že Igor Matovič a jeho maďarský hlas György Gyimesi sú veľmajstrami slovenského populizmu a politického bulváru. Hovoril som aj o tom, aká nebezpečná je táto cesta," doplnil Rigó.

Volebná bitka bude krvavá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Musíme síce ako politici zniesť viac, no toto už bolo cez červenú čiaru

"Nikto sa nestane zradcom národa len preto, lebo nerozmýšľa tak, ako Igor Matovič a György Gyimesi. Nestal som sa ním ani ja. Zároveň si uvedomujem, že v rámci politickej diskusie, my politici, musíme zniesť viac, ako tí, ktorí sa politickému remeslu nevenujú," pripúšťa predstaviteľ Aliancie.

"Kvôli takému lacnému útoku by som tu nestál. Stojím tu dneska preto, lebo György Gyimesi ma nazval chorým človekom, čím porušil moje právo na ľudskú dôstojnosť. Odporným spôsobom zneužil tragédie, ktoré postihli moju rodinu, čím porušil aj moje právo na súkromie. György Gyimesi jednoznačne porušil zákon a navyše prekročil aj povestnú červenú čiaru," povedal Rigó s tým, že Gyimesimu najskôr posielal predžalobnú výzvu, ktorú vraj Gyimesi odignoroval.

Volebná bitka bude krvavá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Odmietam žiť v krajine, kde témy rozdávajú Blaha, Fico, Matovič či Gyimesi

"Po tom, ako to urobil, predvčerom som naňho podal žalobu. Preto, lebo som presvedčený, že ak chceme žiť v normálnej krajine, nikomu, ani poslancovi NR SR nesmieme dovoliť, aby pošliapal na naše práva. Rozhodol som sa tak aj preto, lebo nechcem žiť v takej krajine, kde tón verejného diskurzu udávajú ľudia ako Ľuboš Blaha, Igor Matovič, Robert Fico alebo György Gyimesi. Chcem žiť v krajine, v ktorej sa dodržiavajú zákony, no aj základy politickej kultúry a kde budú mať politickí predátori čoraz menšiu váhu," uzavrel Rigó.

Viac o téme: ŽalobaAlianciaKonrád RigóGyörgy Gyimesi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu