Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Meteorológovia upozorňujú: Na severe Slovenska sa vyskytne hmla, pozor aj na vietor na horách

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje v utorok v ranných hodinách pred hmlou na severe krajiny. Informujú o tom meteorológovia na svojom webe.

Výstrahy prvého stupňa pred hmlou patria v niektorých okresoch Trenčianskeho a Žilinského kraja v čase do 9.00 h. V týchto okresoch sa ojedinele očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," poznamenal SHMÚ.

Archívne video: Hmla na Slovensku

Hmla na Slovensku

Výstrahy 11.4.2023
Zobraziť galériu (3)
Výstrahy 11.4.2023  (Zdroj: SHMÚ)

V čase od 22.00 h do stredy (12. 4.) 8.00 h platia výstrahy prvého stupňa pred vetrom na horách v okresoch Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. V týchto okresoch sa na horách v polohách nad zhruba 1500 metrov ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 110 až 125 kilometrov za hodinu, a/alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, teda až víchrica.

Výstrahy 11.4.2023
Zobraziť galériu (3)
Výstrahy 11.4.2023  (Zdroj: SHMÚ)


Zároveň platí v ranných hodinách aj výstraha pred nočným mrazom, ktorý môže poškodiť kvitnúcu vegetáciu. Trvať má do 8.00 h. Výstraha bude platiť pre viaceré okresy Bratislavského, Banskobystrického, Trenčianskeho, Nitrianskeho a Trnavského kraja.

Viac o téme: PočasieHmlaSHMÚVietor na horách
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu