Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nechutné nadávky a vyhrážky: Muž má na krku obvinenie, blokoval tiesňové linky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

BRATISLAVA - Polícia obvinila 61–ročného Bohuslava H. za prečin nebezpečného vyhrážania. Denne mal blokovať tiesňové linky 112, 150 a 158 a operátorom vulgárne nadávať. Počas stredajšieho (5. 4.) telefonátu sa mal operátorke vyhrážať fyzickým útokom a zabitím. Hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky. Informovala o tom bratislavská krajská hovorkyňa polície Silvia Šimková.

"Muž bol dňa 06. apríla 2023 zadržaný v mieste svojho bydliska po predchádzajúcom súhlase prokurátora a bol eskortovaný na príslušné policajné oddelenie za účelom vykonania ďalších procesných úkonov," priblížila. „Niekoľkokrát denne zneužíval a blokoval tiesňovú linku 112, 150 a 158 bez udania dôvodu. Hovory mali vždy rovnakú legendu, a to vulgárne vynadať operátorom," vysvetlila polícia.

Video: Polícia obvinila muža pre blokovanie tiesňových liniek a vyhrážky operátorom

Polícia obvinila muža pre blokovanie tiesňových liniek a vyhrážky operátorom (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

 

Obvinený podľa polície telefonoval na tiesňové linky od roku 2018. V roku 2021 to bolo 3820 hovorov, vlani 7028. "V roku 2023 bolo do 05. apríla prijatých 3932 hovorov. Spolu je to 14.780 hovorov," priblížila Šimková. Muža za prečin nebezpečného vyhrážania v roku 2018 právoplatne odsúdil Okresný súd Bratislava I.

"Súčasne je stíhaný v ďalších dvoch trestných veciach za prečin nebezpečného vyhrážania," doplnila hovorkyňa. Muž bol už sedemkrát právoplatne odsúdený za ublíženie na zdraví, obmedzovanie osobnej slobody, vydieranie, krádeže, útok na verejného činiteľa či nebezpečné vyhrážanie.

Viac o téme: VyhrážaniePolícia Tiesňová linka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu