Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ambulantná pohotovostná služba bude fungovať aj cez Veľkú Noc: Bratislavský samosprávny kraj informuje, na ktorých miestach vás ošetria!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

Bratislava 6. apríla (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pripravil prehľad pohotovostí pre deti i dospelých, ktoré budú fungovať v Bratislave počas nadchádzajúcich veľkonočných sviatkov. V období od 7. do 10. apríla budú k dispozícii dve ambulantné lekárske pohotovosti pre dospelých, jedna detská ambulantná pohotovosť a päť zubných pohotovostí. Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"Ambulantná pohotovostná služba, ľudovo prezývaná pohotovosť alebo lekárska pohotovosť, je pohotovostná služba všeobecného lekára alebo zubára. Môžete ju využiť, ak sa vám prudko zhoršil stav," pripomína Forman. Ambulancia pevnej ambulantnej pohotovostnej služby pre dospelých bude fungovať na Šancovej ulici i v petržalskej Poliklinike na Strečnianskej ulici. Ambulancia pevnej ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast bude k dispozícii v Národnom ústave detských chorôb na Limbovej ulici.

Počas sviatkov bude otvorených aj päť zubných pohotovostných ambulancií. Fungovať budú na Drieňovej, Jarabinkovej, Laurinskej, Krížnej a Bajkalskej ulici. Pohotovostnú službu budú mať aj lekárne, rozpisy vznikli na základe dohody BSK a Slovenskej lekárnickej komory.

Jedna pohotovostná lekáreň má nepretržitú prevádzku, a tou je Univerzitná lekáreň

Jedna pohotovostná lekáreň má nepretržitú prevádzku, a to Univerzitná lekáreň, ďalšia pohotovostná lekáreň je priamo v ambulantnej pohotovosti pre deti v Národnom ústave detských chorôb na Kramároch. Otvorená je denne do 22.30 h. "Úlohou lekárenskej pohotovosti je vydať lieky pacientom ošetreným na ambulancii lekárskej pohotovostnej služby," podotýka Forman s tým, že v pohotovostnej lekárni sa prednostne vydávajú lieky na recepty z pohotovostí, nejde o každodennú prevádzku lekárne.

Bratislavský samosprávny kraj tak zrejme reaguje na skúsenosť z Vianočných prázdnin, keď si niektorí ľudia v pohotovsných lekárniach dopĺňali zásoby bežných liekov. Bližšie informácie o ordinačných hodinách jednotlivých ambulancií možno nájsť na webe BSK.

Ambulantnú pohotovostnú službu v iných krajoch si viete overiť na webových stránkach jednotlivých krajov. 

Viac o téme: SviatkyBSKAmbulantná pohotovosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu