Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

NOVÉ informácie v prípade zrazenej cyklistky Eriky: Lekár prehovoril o jej zdravotnom stave!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia - Nitriansky kraj, E.C.)

NOVÉ ZÁMKY – Mnohopočetné zlomeniny, vnútro brušné poranenia či poranenie hrudných orgánov. Cyklistka Erika, ktorú našli v kritickom stave cez víkend ležať pri ceste, aj naďalej bojuje v novozámockej nemocnici o život. Podľa lekárov má už za sebou operáciu predlaktia, ďalší zákrok museli nateraz odložiť.

Eriku našli v sobotu skoro ráno náhodní okoloidúci medzi obcami Pribetou a Bajčom. Ležala ťažko zranená a podchladená pri ceste aj so svojím bicyklom. Polícia našla na mieste viacero stôp vrátane spätného zrkadla z auta. Po vodičovi však nebolo ani chýru. Ten Eriku jednoducho nechal napospas osudu a ušiel.

Archívne video: Tragická nehoda na zastávke v Bratislave

Tragická nehoda na zastávke v Bratislave (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Mladá žena bola hospitalizovaná vo vážnom stave v novozámockej nemocnici. „Dobrá správa je, že hlavu a chrbticu má v poriadku. Zlá správa je, že na ruke, nohe a panve má zlomeniny, poškodené má pľúca aj obličky. Keby páchateľ zastavil a pomohol jej, mala by len pri polovicu diagnóz,“ informovali na sociálnej sieti jej priatelia. Milovníčka cyklistika má podľa nich tiež vážne zlomenú čeľusť, čo jej sťažovalo dýchanie natoľko, že jej museli urobiť laryngektómiu.

NOVÉ informácie v prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/E.C.)

Bližšie sa dnes vyjadril k Erikinmu stavu primár kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny novozámockej nemocnice Štefan Krbila. „Dňa 1. 4. sme prijali pacientku s mnohopočetnými poraneniami organizmu a s poruchou vedomia na naše oddelenie za účelom diagnostiky, liečby a stabilizácie životných funkcií. Následnými vyšetreniami sme potvrdili, že ide o mnohopočetné poranenie organizmu s mnohopočetnými zlomeninami, vnútro brušným poranením, poranením  hrudných orgánov s nutnosťou umelej pľúcnej ventilácie a následných operačných výkonov plánovaných po stabilizácii životných funkcií,“ uviedol.

„Po konzultácii s operačnými oddeleniami sme boli nútení niektoré zlomeniny riešiť operačne a niektoré konzervatívne. Čo sa týka fraktúr hrudníka a panvy, tie ostávajú v liečbe konzervatíve bez operačného výkonu,“ informoval. Operačne museli riešiť ľavé predlaktie. Tento zákrok už má Erika za sebou. Čaká je ešte operácia tvárovej kosti, ktorá je aktuálne odložená do doby, kým budú stabilizované všetky jej vitálne funkcie.

NOVÉ informácie v prípade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia - Nitriansky kraj)

Polícia ešte cez víkend informovala, že pátrajú po vodičovi a vozidle, ktoré sa pohybovalo zrejme v neskorých večerných alebo nočných hodinách úsekom cesty medzi Pribetou a Bajčom. O pomoc poprosili aj verejnosť. „Polícia koná vo veci trestného činu ublíženia na zdraví a po vodičovi a vozidle intenzívne pátra. Na mieste nehody zostalo viacero stôp, medzi nimi aj spätné zrkadlo pravdepodobne z vozidla Citroën, alebo Peugeot Boxer bielej farby,“ priblížili.

Erikini priatelia zverejnili aj podozrenia, z ktorých nabieha husia koža. „Namiesto pomoci ju aj bicykel hodil do jarku ako kus handry, aby iní nevideli jeho zločin,“ uviedli na sociálnej sieti. Dokazovať to podľa nich údajne majú odtlačky nôh, ktoré sa našli na mieste činu.  

Viac o téme: NehodaNemocnicaVodičZdravotný stavCyklistkaPolícia Erika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu