Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Totálna bezohľadnosť! Erika (36) išla na cyklovýlet, teraz bojuje o život: Nehoda pri Nových Zámkoch šokovala celú komunitu

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Facebook/Polícia - Nitriansky kraj, E.C.)

BAJČ – Bojovala za to, aby boli naše cesty bezpečnejšie pre cyklistov, nakoniec sama skončila vo vážnom stave v nemocnici. Reč je o 36-ročnej Erike, ktorej sa jej vášeň pre cyklistku stala osudnou a momentálne bojuje o život. Otrasné na celej veci je, že bezcharakterný vodič, ktorý ju zrazil, z miesta utiekol a ťažko ranenú mladú ženu nechal napospas osudu.

Archívne video: Slovensko v rozvoji cyklodopravy stále zaostáva

Slovensko v rozvoji cyklodopravy stále zaostáva (Zdroj: TASR/František Iván)

Na prípad ako prvá upozornila polícia, ktorá sa obrátil na ľudí s prosbou o pomoc pri pátraní po  šoférovi, ktorý zachytil cyklistku a neposkytol jej pomoc. K nešťastiu došlo v sobotu 1. apríla. Eriku našli na okraji cesty pri osade Chrast pri obci Bajč v komárňanskom okrese.

Totálna bezohľadnosť! Erika (36)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia - Nitriansky kraj)

„Pravdepodobne ju zachytilo neznáme vozidlo a vodič zranenej žene neposkytol pomoc a z miesta nehody ušiel. Žena utrpela vážne zranenia a je po operácii v umelom spánku,“ uviedli. V kritickom stave musela byť napojená na umelú pľúcnu ventiláciu. 

Verejnosť požiadali o pomoc pri pátraní po vodičovi a vozidle, ktoré sa pohybovalo zrejme v neskorých večerných alebo nočných hodinách úsekom cesty medzi Pribetou a Bajčom.  „Informácie nám môžete poskytnúť na telefónnom čísle 158, prípadne priamo na najbližšom oddelení polície, alebo do súkromnej správy na FB stránke Polícia SR – Nitriansky kraj,“  uviedli.

Totálna bezohľadnosť! Erika (36)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia - Nitriansky kraj)

„Polícia koná vo veci trestného činu ublíženia na zdraví a po vodičovi a vozidle intenzívne pátra. Na mieste nehody zostalo viacero stôp, medzi nimi aj spätné zrkadlo pravdepodobne z vozidla Citroën, alebo Peugeot Boxer bielej farby,“ dodali.

Totálna bezohľadnosť! Erika (36)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Polícia - Nitriansky kraj)

Zodpovednejšiu vraj ťažko hľadať

Pod príspevkom polície sa vyjadrili aj ľudia, ktorí tvrdia, že Eriku poznali osobne. Podľa nich patrila k zodpovedným cyklistom. „Tak zodpovedných cyklistov ako je ona je ako šafranu,“ napísala v komentári Silvia. „V ten deň som jej kýval, išla oproti mne, mala svetlo aj vpredu aj vzadu. Zodpovednejšia cyklistka od nej na SK nie je,“ pridal sa Ondrej.

Totálna bezohľadnosť! Erika (36)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/E.C.)

„So zdesením sme si prečítali správu o zrazení Eriky Cserepes, ktorá dlhodobo a s obrovským nadšením organizuje cyklojazdy v meste Nové Zámky, vedie komunitu Novozámocký CykloParťák - Érsekújvári BringaTárs a upozorňuje na potrebu zlepšovania podmienok pre cyklistov,“ reagovala na sociálnej sieti Facebook aj cyklokoalícia. Paradoxom je, že mladá žena vystupovala napríklad aj na ich konferencii Cyklomestá 2019, kde hovorila práve o týchto témach. „Držíme Ti Erika všetky palce a veríme v skoré vyzdravenie, aby sme sa stretli ešte na mnohých cyklojazdách,“ odkázali.

Viac o téme: NehodaútekPátranieVodičCyklistkaPolícia Erika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu