Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obvinená Monika Jankovská bola na detektore lži: Nočné mory a psychika na dne!

Monika Jankovská sa pred súdom zosypala Zobraziť galériu (2)
Monika Jankovská sa pred súdom zosypala (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bývalá štátna tajomníčka a exsudkyňa Monika Jankovská strávila vo väzbe rok a pol. Keď ju prepustili s monitorovacím náramkom na nohe, bolo jasné, že nie je psychicky v poriadku. Teraz absolvovala polygrafické vyšetrenie.

Kočner ju nazýval opičkou, ona na tlačovej konferencii verejne popierala, že sa s odsúdeným mafiánom pozná. Nakoniec vyšlo najavo, že bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti a exsudkyňa Monika Jankovská, si s Marianom Kočnerom vymenila tisícky správ. A neboli vôbec slušné a príjemné. V jeho prospech vybavovala súdne konania a uplácala iných sudcov. 

Jankovská skončila vo väzbe, keď ju zadržali a obvinili v rámci akcií Búrka a Víchrica, ktoré realizoval vyšetrovací tím HMLA. Práve v týchto prípadoch sa rozhodol Marian Kočner vypovedať a "objasniť vyšetrovateľom niekoľko skutočností". Jankovská je obžalovaná aj v prípade trenčianskeho baru Fatima. Keď prišla na prvé pojednávanie, musel ju podopierať advokát a pred súdom sa zrútila. 

archívne video

Moniku Jankovskú po prepustení opätovne zadržali (Zdroj: Ivan Mego)

Absolvovala detektor lži

Jankovská tvrdila, že vo väzbe ju týrali, dokonca sa pokúsila o samovraždu. Pojedla niekoľko liekov, ktoré jej predpísala väzenská psychiatrička. Podľa exsudkyne ju držali v špinavej cele, ktorú niekoľko hodín drhla od krvi a zvratkov. Mali jej hovoriť, že pred ňou tam sedel na doživotie odsúdený mafián Róbert Lališ, ale aj to, že sa tam pred ňou upálila iná väzenkyňa. 

Obvinená Monika Jankovská bola
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

Jankovská preto ešte v októbri v roku 2022 absolvovala vyšetrenie na detektore lži. Informoval o tom týždenník Plus7dní a potvrdil to aj jej advokát. "Potvrdzujem, že moja klientka absolvovala polygrafické vyšetrenie. Výsledky som odovzdal do vyšetrovacieho spisu v kauzách Búrka a Víchrica. Viac k tomu nemám čo uviesť,“ potvrdil pre týždenník advokát Peter Erdős. Ten mal preukázať, že obvinená Jankovská hovorí pravdu. 

 

Viac o téme: Detektor lžiPolygrafMonika Jankovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu