Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prípad exmajiteľa baru Fatima Ondreja Janíčka sa vracia na prvostupňový súd

Obžalovaný bývalý majiteľ trenčianskeho baru Fatima Ondrej Janíček
Obžalovaný bývalý majiteľ trenčianskeho baru Fatima Ondrej Janíček (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Prípad bývalého majiteľa trenčianskeho baru Fatima Ondreja Janíčka sa vracia späť na prvostupňový súd. Bratislavský krajský súd zrušil pôvodný rozsudok, ktorým bol Ondrej Janíček uznaný vinným z krivého obvinenia niekdajšej sudkyne a bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej. Potvrdil to hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

"Krajský súd v Bratislave dňa 31. augusta na neverejnom zasadnutí senátu rozhodol tak, že zrušil napadnutý rozsudok Okresného súdu (OS) Bratislava I v celom rozsahu a vec vrátil súdu prvého stupňa, aby ju v potrebnom rozsahu znovu prejednal a rozhodol," priblížil hovorca.

Archívne video: Na Okresnom súde v Trnave, kde pokračuje pojednávanie s Monikou Jankovskou sa nachádza aj obžalovaný Róbert Krajmer

Na Okresnom súde v Trnave, kde pokračuje pojednávanie s Monikou Jankovskou sa nachádza aj obžalovaný Róbert Krajmer (Zdroj: Topky/Maarty)

Obhajca obžalovaného Peter Kubina verí, že výsledkom nového konania na prvostupňovom súde bude rozsudok, ktorý bude nielen zákonný, ale aj spravodlivý. "Vzhľadom na preukázaný skutkový stav som presvedčený, že takým môže byť jedine oslobodzujúci rozsudok," zdôraznil na sociálnej sieti.

 

USPELI SME NA ODVOLACOM SÚDE Možno si ešte pamätáte, ako pred 2 rokmi, 31. augusta 2021 Okresný súd Bratislava I...

Posted by Peter Kubina on Monday, September 4, 2023

Monika Jankovská zažalovala Ondreja Janíčka potom, čo tvrdil, že ako niekdajšia sudkyňa prijala úplatok tri milióny slovenských korún za to, aby ho odsúdila. Spor medzi ňou a podnikateľom trvá približne 20 rokov. Podnikateľa mala o bar pripraviť skupina okolo zavraždeného bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho.

Viac o téme: Ondrej JaníčekMonika JankovskáKauza Fatima
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu