Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Podmienečné prepustenie Juraja Hossua je pre Viliama Karasa uzavretá záležitosť

Dovolacie konanie v prípade Juraja Hossua obžalovaného a neprávoplatne odsúdeného zo zabitia Filipínca Henryho. Zobraziť galériu (2)
Dovolacie konanie v prípade Juraja Hossua obžalovaného a neprávoplatne odsúdeného zo zabitia Filipínca Henryho. (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Podmienečné prepustenie Juraja Hossua na slobodu je pre dočasne povereného ministra spravodlivosti Viliama Karasa uzavretá záležitosť. Povedal to po stredajšom rokovaní vlády. Hossu dostal v roku 2019 deväťročný trest väzenia za zabitie Filipínca Henryho Acordu v Bratislave.

Ministerstvo spravodlivosti vypracovalo analýzu k rozhodnutiu Okresného súdu Trnava o podmienečnom prepustení Hossua. "Vyhodnotili sme to a nevidíme priestor pre ďalší postup," zdôraznil Karas. Hossu má okrem sedemročnej skúšobnej doby povinnosť počas troch rokov nosiť monitorovací náramok a absolvovať probačný dohľad. Má zároveň príkaz zamestnať sa a zákaz požívať alkohol i omamné látky. Zákaz vychádzania má od 21.00 do 5.00 h každý deň.

Príchod Juraja Hossu na súdne pojednávanie.
Zobraziť galériu (2)
Príchod Juraja Hossu na súdne pojednávanie.  (Zdroj: topky: Vlado Anjel)

 

Viac o téme: Podmienečné prepustenieViliam KarasJuraj HossuZabitie Filipínca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu