Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Peter Pellegrini rokoval v Berlíne s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BERLÍN - Predseda strany Hlas - sociálna demokracia Peter Pellegrini vo štvrtok rokoval v Berlíne s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom o nemeckej ekonomike i mierovom riešení konfliktu na Ukrajine. Stanovisko TASR poskytla hovorkyňa strany Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková.

Pellegrini sa v Berlíne stretol aj s predsedom poslaneckého klubu Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) pre zahraničné vzťahy Nilsom Schmidtom."Obsahom rokovaní bola ekonomická situácia v Nemecku a jej vplyv na slovenskú ekonomiku, boj proti inflácii, bilaterálna spolupráca medzi Nemeckom a Slovenskom a snaha o mierové riešenie situácie na Ukrajine," uvádza v stanovisku Medveď Macíková.

Peter Pellegrini rokoval v Berlíne s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom

Peter Pellegrini rokoval v Berlíne s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini)

"Slovensko musí pozorne sledovať vývoj nemeckej ekonomiky, pretože je na ňu extrémne naviazané a aj značná časť slovenskej produkcie končí práve na nemeckých trhoch. Preto je dôležité udržiavať dobré vzťahy s touto krajinou," uviedol Pellegrini na sociálnej sieti Facebook pred stretnutím.

Pellegrini sa s nemeckými predstaviteľmi okrem toho zhodol na potrebe úzkej spolupráce medzi stranami SPD a HLAS-SD na bilaterálnej a európskej úrovni.

Viac o téme: Rokovanie NemeckoPeter PellegriniOlaf Scholz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu