Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Výsledky volebného prieskumu TOPIEK! Pozrite sa, koho by ste ako čitatelia najradšej videli v parlamente

Spýtali sme sa vás, koho by ste najradšej videli v parlamente, prinášame vám výsledky. Zobraziť galériu (2)
Spýtali sme sa vás, koho by ste najradšej videli v parlamente, prinášame vám výsledky. (Zdroj: Topky/Ramon Leško, TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Začiatkom mesiaca sme pre vás, našich čitateľov, pripravili interaktívnu anketu vo forme predvolebného prieskumu. Predčasné parlamentné voľby sú už za rohom a my sme sa pozreli na to, koho by ste vy najradšej videli v pléne Národnej rady. Na popredných miestach z výsledkov tohto prieskumu sa rozhodne udialo veľké prekvapenie.

archívne video

Mimoriadne rokovanie v utorok nebude, poslanci neboli uznášaniaschopní (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Prieskum sme pre vás spustili piateho februára a odvtedy uplynulo niekoľko týždňov. Viac ako 53-tisíc čitateľov formou internetovej ankety ukázalo predvolebné nálady a do popredia sa dostali tieto strany.

Prvé tri miesta obsadila opozícia aj člen koalície

Podľa našich čitateľov by voľby vo februári vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,84 percent. Nasledujú kollárovci zo Sme rodina s veľmi tesným závesom za Smerom so ziskom 21,81 percent. Tretie miesto by s veľmi veľkým odstupom obsadila Republika, ktorá získala takmer 9 percent. Za ňou sa nachádzajú, opäť s veľmi tesným rozdielom, ich predchodcovia z ĽSNS (8,89 percent).

Výsledky volebného prieskumu TOPIEK!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky)

Piate je s takmer osempercentným ziskom OĽaNO, za ním nasleduje Hlas-SD, Progresívne Slovensko, a to je podľa kritérií päťpercentného kvóra posledným subjektom, ktorý by sa hypoteticky do parlamentu dostal.

Národná koalícia by získala len niečo cez štyri percentá, no tým pádom ide o ďalší a posledný subjekt, ktorý by mal nárok na teoretický štátny príspevok z volieb. Po ňom sa na ďalšom mieste umiestnila Modrá koalícia s 2,75-percentným ziskom. Prekvapivo by sa do parlamentnu nedostala ani SaS, ktorá je po dekáde už stálym členom parlamentu, či KDH, ktorá sa v posledných prieskumoch umiestňuje na viac ako ôsmich percentnách a v posledných voľbách sa stále len veľmi tesne neprebojovala do parlamentu.

Keďže však už prešiel mesiac, už teraz môžete hlasovať v našom ďalšom, marcovom prieskume politických strán. O mesiac sa môžete tešiť na ďalšie výsledky, kde zmapujeme percentuálne zmeny v dôvere. 

Viac o téme: PrieskumParlamentné voľbyTopky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu