Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

AKTUÁLNE Na celom území Slovenska zasahuje NAKA! Prebieha akcia Stonehenge, zadržali štyri osoby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Od skorých ranných hodín na viacerých miestach západného, stredného aj východného Slovenska zasahuje národná kriminálna agentúra. Ide o policajnú akciu s krycím názvom Stonehenge.

 

Archívne video: NAKA zasahuje na západnom Slovensku: Medzi obvinenými je aj šéf známych čerpacích staníc

NAKA zasahuje na západnom Slovensku: Medzi obvinenými je aj šéf známych čerpacích staníc (Zdroj: Topky/Maarty)

Podľa polície sa má zásah týkať machinácií s verejným obstarávaním. "Aktuálne vykonávame domové prehliadky a prehliadky iných priestorov. Bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," uviedli. 

 

NAKA ZASAHUJE NA CELOM SLOVENSKU: PREBIEHA AKCIA STONEHENGE Od skorých ranných hodín na viacerých miestach západného,...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, February 28, 2023

"Dnešného dňa je príslušníkmi NAKA, odbor Západ realizovaná zaisťovacia akcia pod názvom ´Stonehange´, ktorá je pod dozorom prokurátora ÚŠP. Aktuálne boli zadržané 4 osoby, pričom vo veci sa realizujú aj domové a iné prehliadky. Doposiaľ bolo vo veci vznesené obvinenie celkovo 4 fyzickým a 2 právnickým osobám, a to pre zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe podľa § 266 ods. 1, ods. 3 písm. a) Trestného zákona spáchaný formou spolupáchateľstva podľa § 20 Trestného zákona v súvislosti s obstarávaním v Slovenskom vodohospodárskom podniku, š. p. Obvinenými sú konatelia obchodných spoločností, riaditeľ obchodnej spoločnosti a zamestnankyňa Ministerstva financií SR," informoval Úrad špeciálnej prokuratúry.  V súčasnosti sú vykonávané nevyhnutné procesné úkony. Bližšie informácie poskytnú, keď to situácia umožní.

 

AKCIA STONEHENGE: NAKA OBVINILA 6 OSÔB V SÚVISLOSTI S OBSTARÁVANÍM V SLOVENSKOM VODOHOSPODÁRSKOM PODNIKU V rámci...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Tuesday, February 28, 2023

Ako uviedla polícia, vyšetrovanie sa týka verejného obstarávania v Slovenskom vodohospodárskom podniku, š. p. (Modernizácia a ekologizácia výrobných zariadení, Kameňolom Devín). Podmienky mali byť účelovo prispôsobené na mieru konkrétnemu uchádzačovi. "Aby ostatní, skutoční záujemcovia, nedokázali splniť nastavené technické parametre. Víťazný uchádzač tým mal získať neoprávnený prospech vyše 400-tisíc Eur. a konaním obvinených mala vzniknúť aj ďalšia škoda," dodali.

Vyšetrovanie na podnet Budaja

Vyšetrovanie sa uskutočňuje na podnet dočasne povereného ministra životného prostredia Jána Budaja. Ten podľa vlastných slov upozornil na korupčné praktiky v SVP počas predchádzajúceho vedenia. "Orgány činné v trestnom konaní majú v súčasnosti rozviazané ruky a robia si svoju prácu. Máme jedinečnú šancu urobiť poriadok, zastaviť korupciu, ktorá neobišla ani Slovenský vodohospodársky podnik zabezpečujúci starostlivosť o vodné toky a na nich vybudovaný majetok," podotkol Budaj.

Viac o téme: NAKAAkcia Stonehenge
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu