Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Posun v prípade zadržaného košického župana Trnku: Vyšetrovateľ podal návrh na väzobné stíhanie

Rastislav Trnka Zobraziť galériu (2)
Rastislav Trnka (Zdroj: TASR/František Iván)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v rámci akcie Valentín sedem osôb. Vyšetrovateľ podal návrh na vzatie do väzby dvoch obvinených, Richarda R. a tiež košického župana Rastislava Trnku.

Rozhodovanie o návrhu na väzbu pre Richarda R. a Rastislava Trnku sa začne v nedeľu (19. 2.) od 15.00 h v Pezinku. Potvrdila to hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjaková.

"Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie piatim osobám, Richardovi R., Rastislavovi T., Martinovi S., Jánovi S. a Antonovi T. za pokračovací zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe spáchaný formou spolupáchateľstva," doplnila hovorkyňa.Dodala, že vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie v súčasnosti nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie.

Archívne video: Na NAKA prišiel obvinený exminister vnútra Robert Kaliňák

Na NAKA prišiel obvinený exminister vnútra Robert Kaliňák (Zdroj: Topky/Maarty)

NAKA zasahovala v piatok (17. 2.) na východe Slovenska v rámci akcie s krycím názvom Valentín, ktorá bola zameraná na dokumentovanie ekonomickej trestnej činnosti. Podľa portálu Aktuality.sk mal byť medzi zadržanými aj predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Úrad kraja ešte v piatok nemal informácie o policajnom zadržaní predsedu kraja.

Viac o téme: ZadržanieNAKARastislav TrnkaAkcia Valentín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu