Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

MIMORIADNE Na východe Slovenska zasahuje NAKA: V akcii Valentín zadržali aj košického župana!

(Zdroj: TASR/František Iván)

KOŠICE - Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje v piatok od skorých ranných hodín na východe Slovenska. Elitní policajti zadržali košického župana Rastislava Trnku.

Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti. "Ide o akciu s krycím názvom Valentín, ktorá je zameraná na dokumentovanie ekonomickej trestnej činnosti," priblížila polícia. Ako doplnila, v tejto chvíli nemôže povedať viac, aby neohrozili účel trestného konania. Viac informácií polícia poskytne, keď to dovolí situácia.

"Aktuálne bolo zadržaných šesť osôb, pričom vo veci sa realizujú aj domové a iné prehliadky," uviedol Úrad špeciálnej prokuratúry na sociálnej sieti. Ako doplnil, doposiaľ bolo vo veci vznesené obvinenie celkovo piatim osobám, a to pre pokračovací zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

Podľa informácií Aktuality.sk mali elitní policajti zadržať košického župana Rastislava Trnku. Okrem Trnku zadržali aj ďalších ľudí. Dôvodom majú byť machinácie pri verejnom obstarávaní. Portál pripomína, že meno šéfa Košického samosprávneho kraja sa pred časom spomínalo v kauze predraženého nákupu teplomerov v čase koronakrízy. Košická župa vtedy kúpila 191 teplomerov na meranie teploty pri vstupe do budov za dvojnásobnú sumy, ako v banskobystrickom a nitrianskom kraji.

K akcii sa vyjadrila aj strana expremiéra Petra Pellegriniho. "Po mesiacoch klamstiev a zľahčovania počas kampane sa ukázalo, že košického župana jeho kauzy dobiehajú. Machinácie vo verejnom obstarávaní pri predraženom nákupe teplomerov, tatroviek, netransparentné obstarávania opráv ciest, či účelové nákupy pozemkov, ktoré župa predtým predala, nemohli zostať bez povšimnutia polície. Je mi len ľúto, že vďaka netransparentnej kampani sa Trnkovi pri župných voľbách opäť podarilo oklamať obyvateľov košického kraja a že ho opäť zvolili do funkcie," sprostredkovala reakciu hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková. 

archívne video

NAKA zasahuje na západnom Slovensku: Medzi obvinenými je aj šéf známych čerpacích staníc (Zdroj: Topky/Maarty)

Viac o téme: AkciaŽupanZásahValentínNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu