Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Odsúdeného Martina Fleischera z kauzy Očistec prepustili podmienečne na slobodu

Martin Fleischer
Martin Fleischer (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Odsúdeného exriaditeľa ekonomickej sekcie rezortu vnútra Martina Fleischera z kauzy Očistec prepustil samosudca Okresného súdu Bratislava I podmienečne na slobodu. Uložil mu 18-mesačnú skúšobnú dobu. Piatkové rozhodnutie je právoplatné.

Fleischer dostal vlani 15-mesačný náhradný trest väzenia z dôvodu nezaplatenia väčšiny z peňažného trestu uloženého vo výške 150.000 eur. O uloženie náhradného trestu vlani sám požiadal. "Urobím všetko pre to, aby som sa zaradil späť do spoločnosti v maximálnej možnej miere," povedal pred samosudcom. Poukázal na to, že Zbor väzenskej a justičnej stráže mu po vykonaní tretiny náhradného trestu ponúkol možnosť monitorovacieho náramku.

Archívne VIDEO

Bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara prepustili na slobodu (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Obhajca Adam Puškár vzhľadom na hodnotenie ústavu a postoj prokurátora očakával podmienečné prepustenie svojho klienta na slobodu. "Mal niekoľkokrát uložené mimoriadne voľno na opustenie ústavu, kde sa vždy dobrovoľne vrátil a dobrovoľne do výkonu trestu nastúpil," povedal Puškár. Fleischer počas výkonu trestu pracoval na generálnom riaditeľstve Zboru väzenskej a justičnej stráže.

"Toto som odmietol, lebo mám za to, že je poctivejšie absolvovať dlhšiu časť uloženého trestu," podotkol. V auguste 2021 Špecializovaný trestný súd Fleischerovi schválil dohodu o vine a treste za prečin nepriamej korupcie. Okrem dvojročného podmienečného trestu odňatia slobody s päťročným odkladom dostal vtedy aj peňažný trest vo výmere 150.000 eur, z ktorého zaplatil 25.000 eur. Na rovnako dlhý podmienečný trest odňatia slobody bola vtedy odsúdená aj jeho manželka Margaréta, tá peňažný trest vo výške 30.000 eur uhradila.

Viac o téme: PrepustenýOčistecNa sloboduMartina Fleischera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu