Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SaS chce podľa Fica prísť s vlastným návrhom na skorší termín volieb: Zemanová reaguje

Strana Smer-SD
Strana Smer-SD (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico tvrdí, že SaS plánuje prísť budúci týždeň s vlastným návrhom na skoršie konanie predčasných volieb. Ponúkol, že jeho strana stiahne svoj návrh na mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR k tejto téme. Navrhol odložiť aktuálne rokovanie a diskutovať o tom. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) následne zvolal poslanecké grémium.

"Ak ide o preteky, my sme pripravení," uviedol Fico. Požiadal o prestávku v parlamente na hodinu alebo dve, aby mohli rokovať a dohodnúť sa. Deklaroval, že Smer-SD je pripravený návrh na mimoriadnu schôdzu a na zmenu termínu volieb stiahnuť, ak SaS príde s vlastným. "Nech poslanci za SaS predložia vlastný návrh," vyzval ich.

Smer-SD vyzval prezidentku vymenovať úradnícku vládu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Poznamenal, že aktuálna kríza je hlboká a je potrebné čo najskoršie konanie volieb. Líder OĽANO Igor Matovič hovoril v reakcii o strachu Roberta Fica. Ak SaS naozaj avizovala Smeru-SD takúto iniciatívu, chce podľa neho politikárčiť. Vyzval liberálov, aby sa "vyfarbili".

Zemanová označila Ficove slová o návrhu SaS na skoršie voľby za nezmysel

Výroky šéfa Smeru-SD Roberta Fica o tom, že SaS má prísť s vlastným návrhom na skorší termín predčasných parlamentných volieb, sú nezmyslom. Vyhlásila to predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová. "To, čo povedal Robert Fico, je nezmysel, nič také nie je. Platí to, čo povedal na tlačovej besede Richard Sulík," povedala Zemanová novinárom. Označila to za hry Fica, na čo mu podľa nej adekvátne "skočil" líder OĽANO Igor Matovič.

Sulík vo štvrtok vyhlásil, že nevidí dôvod meniť dohodu na septembrovom termíne volieb, čo bol kompromis strán bývalej koalície. Poslanci SaS sa zároveň nezúčastnia na rokovaní o júnovom termíne volieb, ktoré inicioval Smer-SD.

Viac o téme: VoľbyTermínRobert FicoSmer-SDSaS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu