Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zuzana Čaputová sa rozprávala s prezidentkou Maiou Sanduovou: Moldavsko je v zložitej situácii

Zuzana Čaputová Zobraziť galériu (2)
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v stredu pri príležitosti 30. výročia nadviazania diplomatických vzťahov s Moldavskom rozprávala s prezidentkou Maiou Sanduovou.

"Moldavsko je dnes vo veľmi zložitej vnútornej aj bezpečnostnej situácii, keď čelí tlakom a hrozbám zo strany Ruska," skonštatovala na sociálnej sieti Čaputová. Hlava štátu pripomenula, že úlomky z rakiet letiacich na Ukrajinu už niekoľkokrát pristáli aj na moldavskom území. "Verím, že Moldavsko tieto výzvy zvládne a ďalej bude pokračovať v reformnom úsilí, ktoré Slovensko aj EÚ naďalej podporuje," poznamenala.

 

Pri príležitosti 30. výročia nadviazania diplomatických vzťahov, sme sa dnes rozprávali s prezidentkou Moldavska Maiou...

Posted by Zuzana Čaputová on Wednesday, February 15, 2023

Slovensko i Moldavsko majú k sebe blízko

Na margo diplomatických vzťahov poznamenala, že Slovensko i Moldavsko majú k sebe blízko. Spolupráca oboch krajín sa podľa nej ďalej prehlbuje, a to najmä v posledných rokoch, keď krajina zvýšila svoje tempo reforiem.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa rozprávala s prezidentkou Moldavska Maiou Sanduovou
Zobraziť galériu (2)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa rozprávala s prezidentkou Moldavska Maiou Sanduovou  (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v stredu rozprávala s prezidentom Litvy Gitanasom Nausedom a prezidentom Poľska Andrzejom Dudom. Témou boli ich očakávania od júlového samitu NATO vo Vilniuse. Hlava štátu o tom informuje na sociálnej sieti.

 

Na júlovom samite NATO vo Vilniuse prijmeme ďalšie rozhodnutia, ktoré posilnia našu bezpečnosť. O našich očakávaniach od...

Posted by Zuzana Čaputová on Wednesday, February 15, 2023

"Na júlovom samite NATO vo Vilniuse prijmeme ďalšie rozhodnutia, ktoré posilnia našu bezpečnosť," napísala Čaputová. S oboma prezidentmi sa uvidí aj na budúci týždeň vo Varšave. Spolu s ďalšími lídrami deviatich krajín východného krídla Aliancie, tzv. Bukureštskej deviatky, sa stretnú s americkým prezidentom Joeom Bidenom. "Budeme sa rozprávať nielen o plánoch pred samitom NATO, ale aj o ďalšej podpore Ukrajiny," doplnila Čaputová.

Viac o téme: SlovenskoMoldavskoZuzana ČaputováMaia SanduovaDiplomatic vzťahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu