Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Poslanec Krupa príde o plat! Výbor potvrdil rozhodnutie o sankcii: Za všetko môže rúško

Peter Krupa
Peter Krupa (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Členovia Mandátového a imunitného výboru Národnej rady (NR) SR potvrdili rozhodnutie o sankcii pre poslanca Petra Krupu z ĽSNS, ktorý ešte v októbri 2021 nemal v rokovacej sále prekryté horné dýchacie cesty. O sankcii vo forme straty jedného mesačného platu rozhodol vtedy predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina).

Za porušenie rokovacieho poriadku bol Krupa vykázaný zo sály a mal neospravedlnenú neúčasť. Sankciu dostal za to, že neospravedlnenú neúčasť z rokovania mal za viac ako dva dni. O plat prišiel v nasledujúcom mesiaci.

VIDEO Poslanec ĽSNS Peter Krupa sa vyjadruje k respirátorom počas schôdze v NR SR

Poslanec ĽSNS Peter Krupa sa vyjadruje k respirátorom počas schôdze v NR SR (Zdroj: Topky/Maarty)

Výbor zobral na vedomie informáciu od Krupu a potvrdil rozhodnutie predsedu

Krupa chcel, aby výbor preveril rozhodnutie predsedu NR SR. "Poslanec Krupa doplnil lekárske potvrdenie, ktoré však nespadalo do výnimiek podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z októbra 2021 o prekrytí horných dýchacích ciest v interiéri," priblížila predsedníčka výboru Anna Andrejuvová (OĽANO) po stredajšom zasadnutí výboru. Výbor zobral na vedomie informáciu od Krupu a potvrdil rozhodnutie predsedu, keďže konal v súlade s rokovacím poriadkom v časti, ktorá sa týka vykázania poslanca zo sály.

Viac o téme: RúškoSankciaĽSNSPeter Krupa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu