Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známy reťazec varuje svojich zákazníkov: Zneužili ho podvodníci, na TOTO im môžete ľahko skočiť!

(Zdroj: Kaufland)

BRATISLAVA – Ak patríte k tým, ktorí sa radi zapoja do rôznych internetových súťaží, zbystrite pozornosť. Špekulanti si totiž zobrali na mušku spoločnosť Kaufland a v jej mene organizujú súťaž. Ak im na ňu skočíte, namiesto výhry vám môžu zostať len oči pre plač.

Archívne video: Telefonickí podvodníci pripravili seniorku o úspory

Telefonickí podvodníci pripravili seniorku o úspory (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj)

Obchodný reťazec upozorňuje svojich zákazníkov, že v poslednom čase opäť na Facebooku a Instagrame zaregistrovali zvýšený počet podvodných aktivít zneužívajúcich obchodné meno ich spoločnosti. Ľudí preto vystríhajú a dali im tiež niekoľko tipov, ako rozoznať pravé účty a súťaže od podvodných.

V prvom rade si treba dávať pozor na samotný názov. „Naša spoločnosť figuruje na Facebooku výlučne pod účtom Kaufland Slovenská republika a na Instagrame pod účtom @kauflandslovensko. Oba účty majú za názvom modrý symbol s bielou fajkou (ide o tzv. „overené účty"). Modifikácie týchto názvov (doplnené, zmenené diakritické či interpunkčné znamienka a.i.) sú neprípustné,“ uviedli.

 

Našim fanúšičkám prajeme krásny MDŽ a žiadnych podvodníkov! 😊

Posted by Hoaxy a podvody - Polícia SR on Wednesday, March 8, 2023

Súťaže na sociálnych sieťach organizujú výlučne na svojich vlastných profiloch Kaufland Slovenská republika (Facebook) a @kauflandslovensko (Instagram), nikdy nie na iných Facebook stránkach a v skupinách, či na iných Instagram účtoch. „Počas celého trvania súťaže máme priamo v súťažnom príspevku (Facebook) alebo v Bio (Instagram) zverejnený link na úplné znenie pravidiel danej súťaže (využívame linky: kaufland.sk/statut a kaufland.sk/pravidla),“ upozornili.

Po ukončení súťaže tiež vždy na Facebooku zverejňujú mená výhercov v samostatnom príspevku. „Na Instagrame mená výhercov uverejňujeme tiež v samostatnom príspevku alebo v story,“ dodali. Okrem toho od výhercov nikdy nevyžadujú údaje z platobnej karty.

Viac o téme: PodvodVarovaniePolícia Súťaž Kaufland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu