Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Remišová okomentovala atmosféru v strane po odchode šéfky kancelárie: Toto nie je pravda!

Veronika Remišová si nemyslí, že v strane Za ľudí je napätá atmosféra Zobraziť galériu (2)
Veronika Remišová si nemyslí, že v strane Za ľudí je napätá atmosféra (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Strana Za ľudí má za sebou jeden z najturbulentnejších týždňov pred predčasnými voľbami. Okrem toho, že z ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI), ktorému velí vicepremiérka Veronika Remišová, odišiel štátny tajomník Ján Hargaš, koncom týždňa sme navyše priniesli informáciu aj o konci šéfky kancelárie Za ľudí Margaréty Cehlárikovej. Šéfka najmenšej koaličnej strany si ani napriek tomu nemyslí, že by bolo Za ľudí v kríze.

archívne video

VIDEOROZHOVOR Odvolaný štátny tajomník o Remišovej: Náš vzťah nebol posledné mesiace ideálny. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Koncom pracovného týždňa sme vám exkluzívne priniesli informáciu, že okrem MIRRI aj v strane Za ľudí nastalo zemetrasenie, keď centrálu podľa našich zdrojov opustili dvaja členovia vrátane šéfky kancelárie Margaréty Cehlárikovej. Tá svoj novoročný koniec v strane síce potvrdila, no situáciu nechcela ďalej komentovať. Naše ďalšie zdroje však napovedali, že za odchodom týchto členov má byť napätá situácia v strane a na jej jednotlivých poradách, ktorých sa pravidelne zúčastňuje aj vicepremiérka Remišová.

Odchod Cehlárikovej nemajú v strane dôvod komentovať

Priestor na reakciu sme dali aj strane Za ľudí, ktorá však nevidí dôvod, aby komentovala odchod ľudí zo strany. "Vaše informácie sa, žiaľ, nezakladajú na pravde. Ukončenie spolupráce s jednou z vyššie zmienených osôb nemáme dôvod bližšie komentovať, personálna politika a organizácia chodu strany je jej internou záležitosťou. Chod centrály zabezpečujú jej zamestnanci, ale aj dobrovoľníci, ktorí nám dlhodobo pomáhajú napríklad pri komunikácii s verejnosťou," napísalo tlačové vedenie Za ľudí, ktoré zároveň neodpovedalo na to, či strana má už za spomínané osoby náhradníkov. Predčasné voľby sú pritom už o zhruba sedem mesiacov.

Veronika Remišová
Zobraziť galériu (2)
Veronika Remišová  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Chod strany je vraj štandardný

Strana tiež vylúčila, že by atmosféra na jednotlivých rokovaniach či poradách čo i len hmlisto naznačovala napätú náladu. "Spôsob vedenia a organizovania činnosti strany je úplne štandardný a predsedníčka strany, ako aj ostatní členovia sa jej porád zúčastňujú pravidelne, podľa dôležitosti a obsahu. Atmosféra v tíme centrály je dobrá a konštruktívna, tak ako v minulosti, nemáte, žiaľ, správne informácie," zopakovali nám z tlačového oddelenia Za ľudí.

Viac o téme: Veronika RemišováZa ľudíMargaréta Cehláriková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu