Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

POZOR Muž obdržal šokujúcu správu: Po Slovensku kolujú tieto falošné dokumenty! Neverte im

Slovák si v schránke našiel povolávací rozkaz: Je to hoax, tvrdí rezort vnútra. Zobraziť galériu (2)
Slovák si v schránke našiel povolávací rozkaz: Je to hoax, tvrdí rezort vnútra. (Zdroj: Getty Images, Ministerstvo vnútra SR, SITA)

BRATISLAVA – Obyvateľ Nových Zámkov ostal v šoku, keď si v poštovej schránke našiel podozrivý dokument. Podľa fotografie zverejnenej rezortom vnútra má ísť o falošný povolávací rozkaz – ministerstvo v reakcii na túto situáciu občanov upozorňuje, že podobným dokumentom nemajú veriť a že ide o hoax.

Archívne VIDEO:

Policajný prezident Štefan Hamran na sociálnej sieti musel vyvracať Kotlebove hoaxy o tom, že dostal infarkt (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Polícia SR)

Muž z Nových Zámkov si v schránke našiel povolávací rozkaz. Ministerstvo vnútra SR upozorňuje, že takéto listiny nie sú pravé. „Údajná úradná listina mala byť podpísaná prednostkou nitrianskeho okresného úradu, dokument bol tiež ošetrený takmer identickou úradnou pečaťou, ktorá je vizuálne podobná oficiálnej pečiatke okresného úradu s drobnými pre laika ťažko rozpoznateľnými odlišnosťami,“ upozorňuje ministerstvo. Upozorňuje, že v skutočnosti ide o hoax a žiadne povolávacie rozkazy sa z úrovne okresných úradov nedistribuujú. Podozrivá obálka bola podľa dostupných informácií vypísaná ručne a doručená do schránky.

POZOR Muž obdržal šokujúcu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Ministerstvo vnútra SR)

 

Viac o téme: Ministerstvo vnútraNové ZámkyHoaxHoaxy a podvodyPovolávací rozkaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu