Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Problém s počtom medikov: Ministerstvo zdravotníctva situáciu naďalej rieši, nasledujú rokovania s rezortom financií

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miro Vacula)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR naďalej rieši navýšenie počtu slovenských medikov na lekárskych fakultách. Potvrdil to komunikačný odbor rezortu.

"Ministerstvo oslovilo lekárske fakulty v SR realizujúce vysokoškolské štúdium v doktorskom študijnom programe všeobecné lekárstvo so žiadosťou o definovanie ekonomicky oprávnených nákladov na zabezpečenie predmetného vysokoškolského štúdia SR," priblížil.

archívne video 

Minister financií Igor Matovič chce o stovky zvýšiť počet slovenských medikov na lekárskych fakultách na Slovensku (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

O podkladoch budú rokovať rezorty zdravotníctva a financií

O podkladoch budú rokovať rezorty zdravotníctva a financií. V rámci rokovania sa podľa MZ stanoví výška finančných nákladov v súlade s navýšeným počtom študentov so slovenským štátnym občianstvom aj spôsob dofinancovania fakúlt. O zámere navýšiť počet slovenských medikov vlani informoval vtedajší minister financií Igor Matovič (OĽANO). Deklaroval, že rezort uvoľní peniaze, aby sa školám vynahradili straty z príjmov za zahraničných medikov. Má ísť o milióny eur.

Viac o téme: Ministerstvo zdravotníctvaLekárske fakultyZvyšovanie počtu medikov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu