Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Bývalý šéf SIS Pčolinský sa kriticky pustil do špeciálnej prokuratúry: V statuse im položil päť dôležitých otázok

Pčolinský sa pustil do Úradu špeciálnej prokuratúry. Zobraziť galériu (2)
Pčolinský sa pustil do Úradu špeciálnej prokuratúry. (Zdroj: Facebook/Vladimir Pčolinský)

BRATISLAVA - Bývalý šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) a nominant Sme rodina Vladimír Pčolinský má na sociálnej sieti v týchto dňoch veľmi ťažké srdce na Úrad špeciálnej prokuratúry v kontexte témy paragrafu 363. V statuse im položil päť otázok, na ktoré chce odpoveď.

archívne video

Kollár je rád, že SaS sa priklonila k ráciu vo forme predčasných volieb, je ochotný podporiť aj septembrový termín (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

V posledných dňoch vraj Pčolinský sleduje mediálne útoky voči jeho osobe zo strany Úradu špeciálnej prokuratúry v súvislosti s listom Generálnej prokuratúry SR, ktorým došlo k odstúpeniu jeho podania podľa paragrafu 363. "S prekvapením sledujem ako Úrad špeciálnej prokuratúry, prostredníctvom špeciálneho prokurátora označil predmetné odstúpenie výrazom „to robí obhajoba, to nerobia prokurátori“," rozhorčil sa Pčolinský.

Ten preto položil päť otázok do priestoru. "1. Ako je možné, že „elitný“ prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry prehliadne tak závažné procesné pochybenie, ktoré mu musí najprv vytknúť sudca Špecializovaného trestného súdu a následne ďalší traja nezávislí sudcovia Najvyššieho súdu Slovenskej republiky? 2. Prečo sa zástupcovia Úradu špeciálnej prokuratúry nevyjadrujú k tomu, ako je možné v tak údajne „profilovej“ kauze podať obžalobu „elitným“ prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry, pokiaľ došlo k hrubému zásahu do práva na obhajobu? 3. Prečo sa Úrad špeciálnej prokuratúry zatiaľ nevyjadril k tomu, aké boli voči „elitnému“ prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý flagrantne pochybil, vyvodené postihy? 4. Ako si môže Úrad špeciálnej prokuratúry dovoliť v rozpore so Zákonom o prokuratúre a Trestným poriadkom zverejňovať listiny zo živých trestných vecí? 5. Ako je možné, že špeciálny prokurátor sa dlhodobo a kompulzívne vyjadruje o trestnej veci, v ktorej je vylúčený a nemôže v nej vystupovať ani ako nadriadený prokurátor?" pýta sa bývalý šéf SIS.

Bývalý šéf SIS Pčolinský
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Vladimir Pcolinsky)

Viac o téme: OtázkyStatusKonflikt Vladimír PčolinskýÚrad špeciálnej prokuratóry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu