Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vyhrážky kvôli premávke autobusov: Dopravný podnik v Košiciach podáva trestné oznámenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: imhd.zoznam.sk)

KOŠICE - Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) podal trestné oznámenie pre e-mail a správu na sociálnej sieti, ktoré obsahovali vyhrážky zabitím zbraňou v súvislosti s premávkou autobusov. Informovala o tom hovorkyňa Vladimíra Bujňáková s tým, že poskytujú maximálny rozsah služieb, aký je momentálne možný z hľadiska financovania DPMK. Cestujúcu verejnosť žiada o vzájomný rešpekt a pochopenie.

Podľa jej slov by ktorýkoľvek zo zamestnancov DPMK mohol mať v súvislosti s obsahom doručeného textu vážny dôvod na obavy o svoju bezpečnosť. Pripomenula, že zákazníci majú právo podať písomný či telefonický podnet, rovnako tiež sťažnosť formou listu alebo elektronicky.

 

📢Vážení cestujúci, táto správa bude reakciou na email a FB správu, ktoré sme nedávno dostali. Aj naši kolegovia sa chcú...

Posted by Dopravný podnik mesta Košice, a.s. on Monday, January 23, 2023

"Negatívne emócie sú veľakrát na mieste, my však prosíme o rešpektovanie zásad slušnej komunikácie. Uvedomujeme si, že aktuálna situácia je náročná a že na ňu doplácajú cestujúci i zamestnanci. Robíme však maximum toho, čo je v našich silách a možnostiach," doplnila Bujňáková.

Pristúpili k niekoľkým obmedzeniam

DPMK z dôvodu nedostatku financií na bežnú prevádzku mestskej hromadnej dopravy pristúpil k niekoľkým obmedzeniam. Jedným z nich je, že autobusy premávajú aj po vianočných prázdninách podľa cestovných poriadkov platných v režime "pracovné dni - školské prázdniny".

Viac o téme: Dopravný podnikVyhrážkyTrestné oznámenieKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu