Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nehoda autobusu pri Liptovskej Osade: Vyžiadala si piatich zranených

Nehoda autobusu Zobraziť galériu (2)
Nehoda autobusu (Zdroj: Facebook/ MTR mestská televízia ružomberok)

LIPTOVSKÁ OSADA - Dopravná nehoda autobusu pri Liptovskej Osade v okrese Ružomberok si v stredu (18. 1.) večer vyžiadala piatich zranených. Vo štvrtok o tom informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

 

🚌 DOPRAVNÁ NEHODA AUTOBUSU 🚌 V stredu večer sa na ceste I/59 pri Liptovskej Osade v smere na Donovaly stala dopravná...

Posted by MTR mestská televízia ružomberok on Thursday, January 19, 2023

Vo vozidle sa okrem šoféra nachádzalo 38 osôb

Autobus sa po príjazde hasičov nachádzal mimo cesty v priekope, prevrátený na pravom boku. "Vo vozidle sa v čase nehody okrem šoféra nachádzalo 38 osôb," konkretizoval Kypus.Dodal, že hasiči urobili protipožiarne opatrenia a asistovali záchrannej zdravotnej službe pri ošetrovaní a transporte zranených do sanitných vozidiel. Tri osoby po poskytnutí prvej pomoci podľa Kypusa odviezli na ďalšie ošetrenie do nemocnice v Ružomberku.

Na miesto nehody privolali evakuačný autobus zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, v ktorom poskytli dočasné útočisko pre účastníkov dopravnej nehody. "Premávka v úseku bola počas záchranných prác zastavená a následne presmerovaná do jedného jazdného pruhu," uviedol Kypus s tým, že na mieste zasahovalo 13 hasičov.

Po zastavení sa autobus prevrátil do priekopy vedľa cesty

Polícia informovala, že k nehode došlo na ceste prvej triedy v smere od obce Liptovská Osada na Donovaly. Osobnému vozidlu, ktoré išlo pred autobusom, náhle vbehla do jazdnej dráhy lesná zver. Vodič auta začal brzdiť, následkom toho dostal vozidlom šmyk a zostal stáť v strede cesty.

"Vodič za ním idúceho autobusu sa snažil vyhnúť zrážke s autom, začal brzdiť a zastavil autobus na krajnici. Po zastavení sa autobus prevrátil do priekopy vedľa cesty," opísala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.Uviedla, že vodiči sa po dopravnej nehode podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú podľa hovorkyne predmetom objasňovania.

 

 

Viac o téme: NehodaAutobusZranenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu