Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

ŠKANDÁL uprostred energetickej krízy? Minister Hirman si vraj užíva trojtýždňovú exotickú dovolenku!

Karel Hirman je vraj na zahraničnej dovolenke, to všetko uprostred veľkej krízy. Zobraziť galériu (2)
Karel Hirman je vraj na zahraničnej dovolenke, to všetko uprostred veľkej krízy. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Slovensko je v mimoriadne komplikovanej situácii. Zatiaľ čo prešiel štátny rozpočet a domácnosti mali dostať sľúbené, zastropené ceny za energie na rok 2023, živnostníci a malé firmy už takí nadšení nie sú. Zálohové faktúry za energie počítajú v tisícoch eur a minister hospodárstva sa podľa posledných informácií navyše rozhodol od všetkého odísť do exotického zahraničia na dovolenku!

archívne video

Karel Hirman: Ak nebude schválený rozpočet, štát bude kompenzovať len teplárov (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Aktualizované 17:53

Na Matovičovo obvinenie reagovalo nepriamo už aj ministerstvo hospodárstva. "Po intenzívnej práci a rokovaniach, ktoré začali hneď po Novom roku, verím, že zajtra alebo v pondelok budeme môcť spolu s pánom premiérom a kolegyňami a kolegami vo vláde prezentovať konkrétne riešenia," píše Hirman, ktorý spomenul aj Matovičov bývalý rezort. "Súčasne musím s uspokojením konštatovať, že teraz v novom roku je s kolegami z Ministerstva financií SR oveľa konštruktívnejšia spolupráca, pretože bez nej sa mechanizmy finančnej pomoci pre všetky kategórie odberateľov na Slovensku nedajú nastaviť," tvrdí Hirman.

 

„Po intenzívnej práci a rokovaniach, ktoré začali hneď po Novom roku, verím, že zajtra alebo v pondelok budeme môcť...

Posted by Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky on Thursday, January 12, 2023

Na tento "výlet" upozornil exminister financií Igor Matovič, ktorý si tak už môže zapísať ako "problémového" už druhého ministra hospodárstva. Kým na Richardovi Sulíkovi (SaS) kritizoval jeho časté cesty do zahraničia uprostred veľkých kríz vrátane covidu, zdá sa, že u Hirmana to bude z jeho strany veľmi podobné.

Po Sulíkovi je terčom aj Hirman

Matoviča to až tak rozčertilo, že nechce dokonca vidieť Hirmana ani v nijakej ďalšej vláde. "Neviem si predstaviť, že podporím akúkoľvek novú vládu, kde by pán Hirman mal byť ministrom," tvrdí Matovič. Naráža pritom aj na cesty Sulíka. "Jeden lenivý Diletant na mieste ministra hospodárstva si celý prvý polrok miesto riešenia energií užíval za štátne exotické dovolenky v Dubaji (čo v roku 2023 spôsobí podnikateľom škody za stovky miliónov eur) … tak teraz druhý, ktorý ho vystriedal, síce už za svoje, ale v čase ťažkej krízy, vegetí na druhej strane sveta," vo veľkom kritizuje Matovič. 

ŠKANDÁL uprostred energetickej krízy?
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Viac o téme: DovolenkaMinisterstvo hospodárstvaIgor MatovičKarel Hirman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu