Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tieto strany sú podľa lídra Hlasu Petra Pellegriniho ZLO! Spoluprácu s nimi vylučuje

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana Hlas-SD pôjde do parlamentných volieb samostatne či už v riadnom, alebo predčasnom termíne. Uviedol to líder strany Peter Pellegrini. Strana zároveň vylučuje z akejkoľvek spolupráce subjekty OĽANO a ĽSNS.

"Našou snahou bude ponúknuť ľuďom skutočnú pomoc, zodpovednosť a kompetentnosť," povedal Pellegrini. Jeho strana chce vrátiť do politiky elementárnu úctu a kultúru. "Budem veľmi rád, ak sa nám podarí získať na tento plán čo najväčšiu podporu, aby sme mohli presadiť čo najviac zo svojho volebného programu a byť pevnou súčasťou novej, stabilnej a kompetentnej vlády," dodal.

archívne video: Peter Pellegrini o aktuálnej situácii v parlamente

Peter Pellegrini o aktuálnej situácii v parlamente (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Hlas podľa neho vylúčil zo spolupráce OĽANO a ĽSNS, pretože ich považuje za zlo a vážnu hrozbu pre slovenskú demokraciu. "O všetkom ďalšom rozhodnú len ľudia vo voľbách a my ich verdikt budeme s plnou pokorou rešpektovať," uzavrel.

OĽANO kritizuje, že Hlas zo spolupráce nevylúčil Republiku a Smer

Spolupráca hnutia OĽANO s mimoparlamentným Hlasom-SD nehrozí, keďže oba subjekty ju navzájom vylúčili. OĽANO zároveň upozornilo na to, že Hlas-SD nevylúčil zo spolupráce Smer-SD ani mimoparlamentnú Republiku, ktorú založili odídenci z ĽSNS. Považuje to za hrozbu.

"Koalícia Hlas, Smer a Republika je teda možná a desivá alternatíva. Iba naivný človek si môže myslieť, že by orgány spravodlivosti mohli ďalej konať slobodne," uviedol v reakcii OĽANO štátny tajomník rezortu diplomacie Andrej Stančík. Hovorí o tom, že jednoduchým zákonom by sa dala zrušiť špeciálna prokuratúra a "personálne by sa odstavil každý, kto by vo vyšetrovaní mienil pokračovať". Tvrdí, že Republiku tvoria odídenci z ĽSNS s rovnakými či horšími názormi.

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini pre TASR uviedol, že jeho strana vylučuje zo spolupráce OĽANO a ĽSNS, pretože ich považuje za vážnu hrozbu pre slovenskú demokraciu. "Ak príslušné orgány Hlasu v budúcnosti usúdia, že touto hrozbou sú aj iné politické subjekty, nebudú mať žiaden problém otvorene to pomenovať," doplnila v reakcii hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Viac o téme: HlasPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu