Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vandali v Petržalke ničili smetné nádoby pyrotechnikou: Škoda sa pohybuje v stovkách eur!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Ladislav Prikler)

BRATISLAVA - V bratislavskej Petržalke mali zrejme niektorí jedinci divokú silvestrovskú noc. Za obeť si tentokrát vyhliadli smetné nádoby. Vo viacerých lokalitách nahlásili na Nový rok pracovníci údržby, ale aj obyvatelia rozbité, spadnuté a popísané smetné koše.

Zničené smetné nádoby hlásili z viacerých lokalít v Petržalke, napríklad na uliciach Tematínska, Furdekova, Pankúchova, Zadunajská cesta, Vyšehradská, Šášovská či v okolí Chorvátskeho ramena. Mestskí policajti ani mestská časť,žiaľ, nemá vedomosť o páchateľovi, keďže nikto nebol prichytený pri čine a incident nebol v tom čase polícii nahlásený.

Pátracia akcia po žene a jej malom synčekovi sa skončila tragicky (Zdroj: Týdenník policie, Horská záchranná služba)

Podľa hovorkyne mestskej časti Petržalka Márie Halaškovej boli zničené dva plastové koše na psie exkrementy úplne, štyri kameninové koše na komunálny odpad a deväť košov bolo spadnutých na zemi. Na jednej tretine z nich sú nastriekané aj grafiti. Jeden kôš pritom váži takmer 150 kilogramov. "Skutočný stav bude známy až v týždni od 9. januára po revízii mobiliáru vo všetkých lokalitách," spresnila Halašková. 

Smetné nádoby boli pritom vymenené len nedávno, k plošnej výmene došlo minulý rok. Mestská časť sa snažila skvalitniť verejný priestor aj na podnet samotných obyvateľov. Odpadkové koše mali byť odolnejšie voči vandalizmu, ich vyšším počtom sa zas malo predísť znečisťovaniu verejných priestorov. "Zdá sa však, že agresívnej pyrotechnike odolať nedokázali," dodala hovorkyňa. 

 

VANDALI ODPÁLILI NOVÝ ROK NAOZAJ VO VEĽKOM ŠTÝLE. IBA ŽEBY NIE 🙄 V nedeľu 1. JANUÁRA nás ráno okrem pocitu nádeje z...

Posted by Petržalka on Monday, January 2, 2023

Celý incident bude mestská časť riešiť s políciou vrátane dostupných kamerových záznamov. Podľa slov vedúceho oddelenia komunikácie mestskej polície hlavného mesta Petra Borka mohol byť v tomto prípade spáchaný trestný čin, a preto incident patrí aj do rúk Policajného zboru.

Viac o téme: Smetný kôšPyrotechnikaVandalizmusSilvestrovské oslavyPetržalka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu