Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Miroslav Číž navždy odišiel: Pred smrťou si vysporiadal veci, dom prepísal na syna

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Slovenskú politiku navždy opustil europoslanec za SMER-SD Miroslav Číž. Poslanec zrejme tušil, že jeho zdravotný stav je zlý a koncom minulého roka nechal prepísať nehnuteľnosť v Banskej Štiavnici na syna. Strana o jeho úmrtí informovala prostredníctvom Facebooku, k podrobnostiam sa však na želanie rodiny nevyjadrili.

Miroslav Číž na predsedníctve

O úmrtí slovenského poslanca informovala vo štvrtok 29. decembra strana SMER-SD: „Dnes nás v ranných hodinách navždy opustil náš skvelý kamarát, kolega a na verejnosti rešpektovaný odborník a politik Miroslav Číž,“ píšu vo svojom vyhlásení. „Bol pri vzniku strany SMER-SD a nikdy ju neopustil. V posledných rokoch pôsobil ako europoslanec,“ dodávajú.

 

ODPOČÍVAJ V POKOJI 🕊️ Dnes nás v ranných hodinách navždy opustil náš skvelý kamarát, kolega a na verejnosti...

Posted by SMER - SD on Thursday, December 29, 2022

Miroslav Číž mal zdravotné problémy už dlhšiu dobu

Miroslav Číž mal už od začiatku roka vážne zdravotné problémy. Zhruba od začiatku roka ležal v Nemocnici Zelený Sen v Banskej Bystrici. Táto nemocnica je špeciálnym zariadením s jednotkou dlhodobej intenzívnej starostlivosti a oddelením dlhodobo chorých s intenzívnou rehabilitáciou. Strana sa na želanie rodiny o podrobnostiach nevyjadrovala. Číža mali začiatkom roka údajne hospitalizovať kvôli kolapsu organizmu, následne sa nakazil aj covidom. 

Miroslav Číž navždy odišiel:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR – Jaroslav Novák)

Z vyjadrení europoslankyne Moniky Beňovej (SMER-SD) pre TASR vyplýva, že Číž bojoval s vážnou chorobou. „Svoje citlivé srdce schovával za prísny výraz, ale tí, ktorí sme ho poznali roky aj osobne vieme, že bol dobrák. Po ročnej chorobe teda navždy odišiel,“ tvrdí.

Majetok prepísal na syna

Miroslav Číž bol rodákom z Banskej Štiavnice, ktorej dlhé roky svojimi aktivitami dlho pomáhal. Mesto Banská Štiavnica si na svojej stránke na Číža spomína takto: „Bol uznávaný odborník na verejnú správu, od roku 1990 pomáhal nášmu mestu pre riešení významných a rozvojových úloh súvisiacich s pamiatkovou obnovou a stabilizáciou inštitúcii v meste.“ 

Obec Štiavnické Bane
Zobraziť galériu (4)
Obec Štiavnické Bane  (Zdroj: Facebook/ Obec Štiavnické Bane)

Jeho rodičia vlastnili rodinný dom v neďalekej obci Štiavnické Bane. V lokalite bol známy a dom so svojou rodinou pravidelne navštevoval. K domu sa priznal aj v majetkovom priznaní z roku 2018. Miroslav Číž totiž vo svojom majetkovom priznaní okrem bytu aj rodinný dom v katastri obce Štiavnické Bane. Ten však z údajov dostupných na katastri nehnuteľností koncom minulého roka nechal prepísať na svojho syna Tomáša.

Viac o téme: Miroslav ČížNehnuteľnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu