Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prezidentka diskutovala s povereným premiérom Hegerom o fungovaní kabinetu i rozpočte

(Zdroj: Prezidentská kancelária)

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová v stredu predpoludním prijala v Prezidentskom paláci dočasne povereného predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO). "Diskutovali spolu o režime fungovania odvolanej vlády vrátane personálnych zmien, o prerokovaní rozpočtu a postojoch politických strán k predčasným parlamentným voľbám," informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Vo štvrtok 15. decembra vyslovila Národná rada SR vláde Eduarda Hegera nedôveru. Prezidentka následne v piatok 16. decembra vládu odvolala, zároveň ju dočasne poverila vykonávaním funkcie v obmedzenom rozsahu.

Dohodli sme sa na podpore štátneho rozpočtu na budúci rok, potvrdil Heger

Dohodli sme sa na podpore štátneho rozpočtu na budúci rok, potvrdil Heger (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

V rámci možných scenárov ďalšieho vývoja sa spomínali predčasné voľby, úradnícky kabinet menovaný prezidentkou i rekonštrukcia vlády. Práve o možnosti získať v parlamente opätovne podporu pre novozložený kabinet sa diskutuje medzi OĽANO a SaS. Heger a líder liberálov Richard Sulík v utorok (20. 12.) zatiaľ oznámili dohodu na schválení upraveného štátneho rozpočtu. Jednou z podmienok dohody je odchod Igora Matoviča (OĽANO) z postu ministra financií, dočasne má rezort viesť poverený premiér.

Viac o téme: RozpočetPád vládyZuzana ČaputováEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu