Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prvé predpovede počasia na VIANOCE: Takýto sviatočný deň nás čaká!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Do Vianoc ostáva ešte 9 dní, ale už sa ukazujú prvé predpoklady, aké počasie nás počas sviatočného dňa čaká. Na definitívnu odpoveď si síce ešte počkáme, ale zatiaľ to vyzerá, že tuhé mrazy sú málo pravdepodobné.

Aj ľudia, ktorí nemajú radi zimu, si zvyčajne prajú zasnežené Vianoce. Zatiaľ ale nič tomu nenasvedčuje. Štyri dni pred Vianocami by malo prísť k otepleniu, ktoré sa udrží aj nasledujúce dni. Zatiaľ dva numerické modely v Európe, model ECMWF a GFS, neočakávajú počas Vianoc príchod chladnej vzduchovej hmoty zo severu, čo je podľa iMeteo zásadné konštatovanie. Predpoveď zatiaľ nie je definitívna. Numerické modely sa zhodujú v tom, že pravdepodobne budeme vystavení západnému až severozápadnému prúdeniu, ktoré býva bohaté na zrážky.

Košická zvonkohra sa opäť rozozvučí takmer po štyroch rokoch (Zdroj: TASR)

Vzduchová hmota môže byť teplá, ak k nám bude prúdiť zo západu, chladnejšia, ak bude prichádzať zo severozápadu až severu. Ansámblová predpoveď modelu ECMWF predpokladá, počas dňa budú teploty v Bratislave, Žiline a Košiciach od 0 do +5 °C.

I keď skupenstvo zrážok zatiať ťažko predpovedať, pri denných plusových teplotách to na zasnežené Vianoce nevyzerá. Počas vianočnej noci sa očakáva vysoký rozptyl teplôt, v Košiciach môže byť +1 °C až -15 °C.

 

Viac o téme: PočasiePredpoveďVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu