Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dvaja Poliaci sa nevrátili z túry vo Vysokých Tatrách: Horskí záchranári pomáhajú pri pátraní

Pátranie pod Kasprovým vrchom
Pátranie pod Kasprovým vrchom (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

VYSOKÉ TATRY - Horskí záchranári pomáhajú vo Vysokých Tatrách pri pátraní po nezvestných Poliakoch, zatiaľ bezvýsledne. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke s tým, že ešte v utorok (13. 12.) v noci aj v stredu skoro ráno prijalo operačné stredisko tiesňového volania informáciu o ich nezvestnosti od poľských kolegov.

"Nahlásili, že z túry sa nevrátili dvaja turisti z Poľska. Prvý muž je nezvestný od nedele (11. 12.) a druhý od pondelka (12. 12.). Predpokladaný plán trasy prvého nezvestného muža je Kasprov vrch, u druhej nezvestnej osoby je to Chocholowská dolina," uvádza HZS. O súčinnosť požiadali aj Prezídium Policajného zboru v súvislosti s lokalizáciou mobilných telefónov nezvestných mužov, ktorá však nebola úspešná.

 

Pátranie pod Kasprovým vrchom Dňa 13. 12. 2022 v nočných hodinách a 14. 12. 2022 v skorých ranných hodinách prijalo...

Posted by Horská záchranná služba on Wednesday, December 14, 2022

Pátrali aj za pomoci dronov

V stredu v ranných hodinách odišli prepátrať lokalitu pod Kasprovým vrchom záchranári HZS z oblastného strediska Vysoké Tatry. "Na základňu sa vrátili v podvečerných hodinách, pátranie bolo, žiaľ, na slovenskej strane Tatier bezvýsledné. Poľskí záchranári pátrali počas dňa pozemne a aj za pomoci dronov, no taktiež zatiaľ bezúspešne," uzatvára HZS.

Viac o téme: NezvestníHorskí záchranáriPoliaciVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu