Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

NAKA obvinila osem osôb z akcie Pretorián: Medzi zadržanými boli štyria ozbrojení príslušníci FS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil osem osôb z pondelkovej (12. 12.) akcie Pretorián. Zadržané osoby boli so súhlasom prokurátora prepustené na slobodu. Potvrdila to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

archívne video

NAKA sa zúčastnila medzinárodnej operácie: Jedna z najnebezpečnejších zločineckých skupín bola rozložená (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky )

Trestné konanie je vedené v súvislosti s trestnými činmi podvodu, zneužitia právomoci verejného činiteľa, nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami i porušovania služobných povinností. Finančná správa (FS) v pondelok informovala, že boli zadržaní štyria ozbrojení príslušníci FS, jeden zamestnanec vo verejnom záujme a dve ďalšie civilné osoby.

Zadržaných prepustili na slobodu

"Po vykonaní neodkladných procesných úkonov boli zadržané osoby prepustené so súhlasom prokurátora na slobodu," priblížila Barinková. Bližšie informácie k prípadu polícia neposkytuje, "aby nedošlo k zmareniu alebo k sťaženiu objasnenia a vyšetrenia veci".

Viac o téme: SlobodaObvineníNAKAZadržané osobyPretorián
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu