Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kauza CHACHALAND: Svedkyne vypovedajú o zneužívaní chovankyne v tábore! Obžalovaný je neprítomný

Archívny záber z pojednávania v kauze Chachaland Zobraziť galériu (2)
Archívny záber z pojednávania v kauze Chachaland (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Hlavné pojednávanie v kauze údajného sexuálneho zneužívania v tábore Chachaland pokračuje na Okresnom súde Bratislava II výsluchmi svedkov. Hlavný organizátor tábora Roman Paulíny čelí podozreniam zo sexuálneho zneužívania bývalej maloletej chovankyne tábora. Súd v utorok pojednáva v neprítomnosti obžalovaného.

Kamarátka poškodenej Kataríny na súde vypovedala o tom, ako jej v roku 2004 povedala, že má priateľa. Katarína mala vtedy 13 rokov, obžalovaný Roman Paulíny približne o 27 rokov viac. V tom čase šla s nimi svedkyňa do kina. "Počas filmu som periférne videla, ako sa bozkávajú," uviedla.

Na pojednávanie v kauze Chachaland prišiel obžalovaný Roman Paulíny

archívne video

Na pojednávanie v kauze Chachaland prišiel obžalovaný Roman Paulíny (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V lete 2004 bola svedkyňa spolu s Katarínou v tábore Chachaland. Bývali v chatke, kde mal Roman Paulíny izbu. Svedkyňa priblížila, že po večierke tam za ním poškodená chodievala. Obžalovaný mal Kataríne kupovať aj drahé darčeky. Svedkyni mala viackrát povedať, že sa s ním chce rozísť. "Písal jej správy, že ak sa s ním rozíde, tak sa zabije alebo si ublíži," podotkla. Tvrdí, že mama poškodenej vedela o tom, že sa s Romanom Paulínym stretávali.

Mal si opakovane pýtať aj fotografie

Svedkyňa tiež poukázala na komunikáciu s obžalovaným, ktorý sa jej mal pýtať na sexuálne skúsenosti. Mal si od nej opakovane pýtať aj fotografie. Ďalšia svedkyňa priblížila, že chodila do tábora od roku 1997. Prvý raz si všimla poškodenú, keď v roku 2003 sedela smutná na schodoch, lebo ju nevybrali medzi finalistky súťaže krásy.

Pojednávanie v kauze Chachaland
Zobraziť galériu (2)
Pojednávanie v kauze Chachaland  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Roman P. k nej prišiel a začali sa rozprávať," dodala s tým, že pri neskoršom nácviku súťaže sa medzi finalistkami už objavila. Vnímala, že Katarína mala s organizátorom tábora bližší vzťah. Intímne správanie však nepostrehla. 

Katarínu vypočuli na hlavnom pojednávaní v závere mája. Obžalovaný na začiatku procesu odmietol vinu. Tvrdil, že mali len kamarátsky vzťah a k žiadnym intímnostiam nedošlo, hoci ona sa podľa jeho slov do neho zaľúbila. Advokát poškodenej je presvedčený, že dôkazy jasne svedčia proti obžalovanému. Roman Paulíny čelí podozreniam zo sexuálneho zneužívania bývalej chovankyne tábora. K udalostiam v tábore malo dochádzať v rokoch 2003 až 2006.

Viac o téme: ProcesRoman PaulínyChachaland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu