Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zvraty na poslednú chvíľu: Prehovorila aj náhradníčka za Kotlebu, šance na pád vlády sú po jej slovách veľmi tesné

Slavěna Vorobelová vraj bude hlasovať Zobraziť galériu (3)
Slavěna Vorobelová vraj bude hlasovať "za Slovensko". (Zdroj: Slavěna Vorobelová)

BRATISLAVA - Po tom, ako svoje odchody a iniciatívu hlasovať za pád vlády vyjadrili poslanci Ján Krošlák a Martin Borguľa (obaja Sme rodina) sa očakávalo, čo ďalšia nezaradená poslankyňa Slavěna Vorobelová, ktorá v parlamente nahradila Mariana Kotlebu. Tá šokovala a možno svojím postojom tesne zvráti predpokladaný koniec vlády Eduarda Hegera (OĽaNO). Svoj zámer hlasovať za pád vlády prezradila nakoniec verejnosti, aj keď z jej slov nie je jednoznačne jasné, či vládu podporí alebo nepodporí.

Richard Sulík v pléne odôvodňuje návrh na odvolanie vlády Eduarda Hegera (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nezaradená poslankyňa Národnej rady (NR) SR Slavěna Vorobelová oznámila svoje stanovisko pre médiá. "Budem hlasovať za Slovensko a slovenský národ. Uvedomujem si vážnosť situácie, uvedomujem si, že predčasné voľby v dohľadnom čase nebudú, uvedomujem si aj všetky riziká, ktoré by vyplývali z prípadného pádu Hegerovej vlády, a uvedomujem si aj to, že tento marazmus sa musí čo možno najskôr skončiť," skonštatovala poslankyňa.

Zvraty na poslednú chvíľu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Slavěna Vorobelová)

Nejasné stanovisko

Je pre ňu neprípustné, aby premiér Eduard Heger (OĽaNO) pri obhajobe svojej vlády vyhlasoval, že jeho vláda je proukrajinská, proeurópska. "Pre mňa je najdôležitejšie, aby vláda bola v prvom rade proslovenská," dodala. Napriek tomu však Vorobelová spomína v stanovisku "mienkotvorné médiá", ktoré vraj verejnosti podsúvajú, že pádom vlády sa vyriešia problémy Slovenska. Vorobelová sa vraj odmieta riadiť tým, čo si prajú tieto "mienkotvorné médiá".

Zvraty na poslednú chvíľu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Slavěna Vorobelová)

Vorobelová sa dostala do NR SR po tom, ako z nej musel odísť šéf ĽSNS Marian Kotleba v dôsledku odsúdenia za úmyselný trestný čin.

Viac o téme: VládaHlasovaniePád vládyOĽaNOSlavěna VorobelováParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu