Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obvinený Imrecze si užíva luxus: Auto za vyše 80-tisíc eur! Jeho manželka si kúpila vilu bez hypotéky

Imreczeho auto Zobraziť galériu (3)
Imreczeho auto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Spolupracujúci obvinený František Imrecze sa rozhodne nemôže sťažovať. Aj napriek tomu, že má na krku obvinenie v kauze Mýtnik, so svojím majetkom môže voľne nakladať. Svedčí o tom aj luxusné auto, pod ktorým si nedávno našiel sledovacie zariadenie.

Obvinenie Františka Imreczeho súvisí s netransparentnými obstarávaniami Finančnej správy. Podľa vyšetrovateľa mala väčšinu súťaží vyhrávať firma Allexis, ktorá je prepojená na Jozefa Brhela či Michala Suchobu. Obaja sú tiež v tejto kauze obvinení.

Exšéf Finančnej správy spolupracuje s políciou a svedčí proti oligarchom, ale aj proti najvyššie postaveným politikom zo Smeru. Pred niekoľkými týždňami si pod svojím autom našiel pripevnené sledovacie zariadenie. To bolo pripevnené magnetom na pomerne viditeľnom mieste. Zdá sa, že niekto chcel, aby ho Imrecze našiel. Či išlo o zastrašovanie, sa môžeme len domnievať. Isté však je, že odvtedy má František Imrecze policajnú ochranu.

Imreczeho auto
Zobraziť galériu (3)
Imreczeho auto  (Zdroj: Topky.sk)

Drahé auto, luxusná vila

Aj napriek tomu, že František Imrecze je obvinený, so svojím majetkom môže nakladať. Ďalší spoluobvinení - Michal Suchoba a Daniel Čech - také šťastie nemali a ich majetok je zaistený. Imrecze vlastnil luxusnú vilu v centre Bratislavy. Tú krátko po svojom obvinení predal. No prepychu sa rozhodne nevzdal. 

Auto, pod ktorým si našiel sledovacie zariadenie, patrí k tým luxusnejším. Ide o nový Jeep Wrangler 4xe. Podľa odborníka jeho cena štartuje na úrovni 76 700 eur v základnej výbave v akciovej cene s DPH. Cenníková cena sa však pohybuje od 82 400 eur. Františka Imreczeho sme oslovili a pýtali sa ho na to, ako auto financoval, avšak nám neodpovedal. 

František Imrecze si našiel pod autom neznámy predmet: Zasahujú policajti! (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Okrem luxusného auta má Imreczeho rodina v portfóliu aj prepychovú vilu. Tú nedávno kúpila jeho žena Andrea Imrecze. Ako informoval portál Aktuality.sk idem o dvojposchodový dom, ktorý má zastavanú plochu 206 metrov štvorcových. Stojí na deväťárovom pozemku v jednej z najlukratívnejších satelitných štvrtí v okolí Bratislavy. Odborník odhadol cenu samotného pozemku pod vilou na 300-tisíc eur a hodnotu domu na ďalších viac ako milión eur. Z akých zdrojov vilu financovala, Imreczeovci pre portál nekomentovali. 

Imrecze vydal státisíce peňazí z priznaných úplatkov, no doplatky k platu, ktoré mu vyplácal Jozef Brhel vo výške 200-tisíc eur ročne, považuje za legálne. Za tie, v konečnom dôsledku, obvinený nie je.

 

 

Viac o téme: PeniazeAutoVilaManželkaObvinenie František Imrecze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu