Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Stále neviete, čo kúpiť pod stromček? Prinášame vám 5 tipov na praktické darčeky, z ktorých si vyberie každý

Ilustračné foto Advertoriál Zobraziť galériu (9)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Jedno z najčarovnejších období roka nezadržateľne klope na dvere, za sebou máme už druhú adventnú nedeľu a príprava darčekov je v plnom prúde. Ak patríte k tým, ktorí majú vianočné nákupy vybavené už v auguste, gratulujeme. Ak však stále dumáte nad tým, čím obdarovať vašich blízkych, prinášame vám päť tipov na darčeky, ktoré nielen potešia pod stromčekom, ale prinesú úžitok aj po zvyšok roka.

Vybrať darček, ktorý toho druhého skutočne poteší a prinesie mu aj úžitok, dá niekedy poriadne zabrať. Veď zrejme nikto nechce, aby vec, ktorú vyberal, kupoval a starostlivo balil do nablýskaného papiera, skončila nakoniec zastrčená v spodnej poličke alebo zapadnutá prachom. Ak si preto pri výbere darčeka nie ste istý, či trafíte správnu veľkosť blúzky alebo vôňu parfumu, odporúčame vám siahnuť skôr po darčekoch, ktorými rozhodne nič nepokazíte a ocení ich hádam každý. Prinášame vám našich päť tipov:

1. Kurzy alebo predplatné

Pokiaľ viete, že človek, ktorému vyberáte darček, sa už dlhší čas vážne pohráva s myšlienkou zdokonaliť sa v cudzom jazyku, končí mu permanentka v obľúbenom fitku či je vášnivým milovníkom koní, ale už dlhšie nesedel v sedle, nie je nič lepšie, ako ho potešiť na Vianoce predplatným alebo kurzom na zlepšenie svojich zručností. Niekomu tiež spraví radosť napríklad aj predplatné na niektorú zo stremovacích služieb.

Predplatné na jazykový kurz ako darček
Zobraziť galériu (9)
Predplatné na jazykový kurz ako darček  (Zdroj: Getty Images/Ridofranz)

2. Praktické doplnky do domácnosti

Ak máte pri kúpe darčeka do domu či bytu obavy, či sa trafíte do vkusu domácich, pustite ich z hlavy. Existuje nekonečne veľa možností, ako môžete obdarovať svojich blízkych niečím, po čom budú pravidelne siahať a stane sa súčasťou ich príbytkov. Dobrým tipom je napríklad mäkkučká teplá deka, do ktorej sa obdarovaný môže ihneď zahaliť a bude ho hriať počas celej zimy. Siahnuť môžete aj po hodnotných dekoráciách, ktoré sú zaroveň veľmi praktické. Takou je napríklad váza z kvalitného materiálu, ktorá nájde uplatnenie v každej domácnosti.

Vybrať vhodný darček a rovno aj objednať môžete z bohatej ponuky na stránke FAVI, kde okrem iného nájdete aj ďalšie praktické vecičky. Výhodou je, že viete nákupy vybaviť za pár minút cez internet.

Pekná váza ako vianočný darček
Zobraziť galériu (9)
Pekná váza ako vianočný darček  (Zdroj: FAVI)

3. Ekologické a praktické

V kuchyni ešte chvíľu zostaneme. Zo všetkých strán v dnešnej dobe počúvame o tom, ako by sme mali byť šetrní k životnému prostrediu. Urobte krok smerom k udržateľnosti práve na Vianoce a zapojte aj svojich blízkych. Darujte im pod stromček stále populárnejší ekologický voskový obal Včelovak, do ktorého môžete opakovane zabaliť desiatu pre deti do školy, na výlety či do práce. Vďaka voskovej vrstve, ktorá zabraňuje oxidácii., udrží Včelovak vaše pečivo skutočne dlhšie čerstvé. Vak je prirodzene priedušný a chlebík okrie omnoho pomalšie v porovnaní s bavlneným či papierovým vreckom. Bude vám stačiť jeden obal na celý rok s jednoduchou starostlivosťou a ušetríte tak svoju peňaženku i životné prostredie pred opakovaným nákupom jednorazových plastových vreciek.

Skúste si pozrieť pestrú ponuku od firmy VČELOBAL. Ich vrecká sú nielen praktické, ale naviac aj vyzerajú výborne. A do Vianoc stíhate pohodlne objednať online.

Stále neviete, čo kúpiť
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: vcelobal.sk)

4. Potraviny

Kto povedal, že na Vianoce nemôžete obdarovať svojich blízkych niečím chutným? Viete, že vaši priatelia zbožňujú indickú kuchyňu? Tak neváhajte a darujte im set kvalitného korenia. Alebo sa niekto z vašich príbuzných doslova vyžíva v štipľavej chuti papričiek? Nie je v tom prípade nič jednoduchšie, ako mu podarovať výber rôznych druhov tejto pochutiny. Dnes už nie je problém nájsť takýto tovar aj v pekných darčekových obaloch.

Tradičné vianočné korenie
Zobraziť galériu (9)
Tradičné vianočné korenie  (Zdroj: Getty Images)

5. Kozmetika a drogéria

Síce sme už vyššie písali, že trafiť sa do parfumu nemusí byť jednoduché, no nejde predsa zďaleka o jediný darčekom z radu kozmetiky, po ktorom môžete siahnuť. Ak si netrúfate na kúpu vône či luxusného krému na tvár, nezúfajte. Možností máte totiž stále neúrekom. Praktické veci do kúpeľne ako je mydlo či krém na ruky sa zídu takpovediac v každej domácnosti.

Voňavá kozmetika
Zobraziť galériu (9)
Voňavá kozmetika  (Zdroj: Getty Images)

 

Advertoriál pripravený v spolupráci s FAVI a VČELOBAL.

 

Viac o téme: DarčekyVianocePraktické darčeky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu